Clexane

U bevindt zich hier: Ľ Clexane

Wat is Clexane

Clexane (werkzame stof: enoxaparine) is een zogenaamde "laagmoleculaire heparine" die behoort tot de geneesmiddelengroep die bekend is onder de naam "anticoagulantia" (antistollingsmiddelen). Deze stoffen zorgen ervoor dat stolsels in het bloed worden voorkomen en dat reeds aanwezige stolsels weer oplossen. Clexane wordt gebruikt ter voorkoming van vorming van bloedstolsels in de aderen (trombo-embolische aandoeningen), in het bijzonder bij botoperaties en algemene chirurgische ingrepen en vorming van bloedstolsels in de aderen bij bedlegerige patiŽnten die opgenomen zijn voor een acute medische aandoening, waaronder hartzwakte (hartinsufficiŽntie), acute bemoeilijkte ademhaling, ernstige infectie of acute reumatische aandoeningen.

Clexane wordt ook gebruikt ter behandeling van bloedstolsels in de aderen (diepe veneuze trombose), plotseling beklemmend pijnlijk gevoel op de borst (instabiele angina pectoris) of een bepaalde vorm van een hartinfarct (non-Q-wave myocardinfarct), in combinatie met acetylsalicylzuur.

Clexane is niet voor iedereen geschikt en kan ook bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg daarom altijd de bijsluiter die u bij uw geneesmiddel heeft gekregen.

Bijsluiter Clexane

Klik hier voor de bijsluiters van Clexane 100 mg/ml, Clexane 150 mg/ml, Clexane 300 mg/3 ml, Clexane Patroon 100 mg/ml, -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Ľ Clexane
(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties