Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Leonie

Geschreven op: Woensdag 19 September 2007 om 15:23
Ongepast of beledigend?

Beste Allemaal,

Ik zit hier in het ziekenhuis al jullie berichtjes te lezen. Jeetje wat een verhalen. Er is bij mij afgelopen vrijdag middag een masale beide zijdse longembolie geconstateerd. En dat was best schrikken als je op de avond daarvoor door de huisarts van een huisartsenpost naar huis gestuurd word met de mededeling dat je aan het hyoperventileren bent (tja vind je het gek dacht ik later). Het is ondertussen woensdag middag en ik hoop morgen naar huis te mogen.

De eerste nacht heb ik op de IC doorgebracht omdat mijn hart het er erg moeilijk mee had en mijn rechterhardkamer door de longemoblie vergroot was. Er werd direct heftige medicatie toegedient waarbij het risico erin zat dat er ergens anders in mijn lichaam bloedingen konden ontstaan. Gelukkig is dit niet gebeurt en zit ik ondertussen weer 5 dagen op de longafdeling om sintom in te stellen en krijg dagelijks prikken antistolling.

Waar ik erg benieuwd naar ben is hoe het straks gaat als ik weer thuis ben en in wat voor termijn ik weer aan het werk zou kunnen. Wie kan mij hier wat over vertellen? Hoe lang heeft dat bij jullie geduurd? Ik heb nu namelijk nog helemaal geen conditie en slaap het liefst heel veel

Groeten,
Leonie

P.s: Het ziekenhuis waar ik ligt wordt er zeker goed voor mij gezorgt 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Geschreven door: Leonie op Woensdag 19 September 2007 om 15:27 Ongepaste reactie?

Ik ben vergeten te melden dat ik 25 jaar ben en mijn longembolie zeer waarschijnlijk afkomstig is van een 3 weken eerder ongeluk. Ik ben toen op mijn fiets aangereden door een auto smiley

Gr,
Leonie


Geschreven door: Hagoed op Donderdag 20 September 2007 om 12:59 Ongepaste reactie?

Hoi Leonie,

Schrikken zeg, helemaal als je eerst gewoon naar huis gestuurd was...was gewoon bijna te laat dus...
Ik heb ook beiderzijds meerdere longembolieŽn gehad, twee jaar terug en ben redelijk snel weer opgeknapt. Binnen 5 weken was ik weer volledig aan het werk.
Dat betekent niet dat je dan ook alles weer kunt. Nu na twee jaar, heb ik nog steeds last van restverschijnselen, maar heb heel hard getraind in de sportschool het laatste jaar om mijn konditie weer op te bouwen. Ik loop nu steeds tegen een grens aan, die ik van mezelf niet ken: toch veel eerder moe, buiten adem, hoge hartslag etc...maar ja...eigenlijk mag ik blij zijn dat ik al zů ver ben, ik lees verhalen van mensen met wie het veel slechter gaat.
Heel veel sterkte en doe rustig aan thuis, want in het ziekenhuis lijk je heel wat, maar dat valt thuis aardig tegen weet ik uit ervaring . smiley


Geschreven door: Ingrid op Donderdag 20 September 2007 om 13:30 Ongepaste reactie?

Hoi Leonie,

Je moet de tijd nemen om te herstellen. Er staat geen voorgeschreven periode voor. Ik heb in okt. 2006 een dubbele longembolie gehad, mijn longen zaten bijna helemaal vol. Om dat de scan in mei nauwelijks verbetering vertoonde krijg ik t/m okt 2007 anti-stolling. Ik ben na 6 1/2 maand weer aan het werk gegaan voor 20u (potje geld van de werkgever was op en ondanks advies van de fysio. werd ik beter gemeld). Deze maand heb ik voor het eerst een slaapdienst gedraaid. Regelmatig heb ik nog periodes van terugval en pas dan mijn dag- indeling weer aan. Ik heb nog last van vermoeidheid, kortademig en een aantal restverschijnselen.

Veel sterkt en luister naar je lichaam!!
Groetjes van Ingrid


Geschreven door: cadona op Vrijdag 21 September 2007 om 14:31 Ongepaste reactie?

Hoi Leonie,

De herstelperiode zal voor iedereen anders zijn. Ik heb hier op hier forum verhalen gelezen van mensen die na een maand al weer volledig aan het werk en aan het sporten waren!Mijn longebolieen zijn van November 2006. Achteraf als gevolg van een trombosebeen, waar ik al enige maanden mee liep. Ik werd toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis met nog maar 12% longcappaciteit, kwam op het randje binnen. Na ontslag nog 2 keer opnieuw het ziekenhuis in vanwege nieuwe longembolieen die ik ontwikkeld had ondanks acenocoumarol. Ik was/ben heel moeilijk in te stellen met medicijnen. Na allerlei onderzoeken (omdat het niet beter ging met me en alleen maar slechter) hebben ze in Juli vastgesteld dat ik Pulmonale Hypertensie heb. Bloedstolsels vernauwen de longslagaders, de meeste stolsels vanaf November zitten er gewoon nog en veroorzaken allerlei klachten. De meeste zal je kennen, vermoeidheid, kortademigheid, pijn tussen de schouderbladen en de rug, buiten adem zijn van niks, bv alleen praten, blauwe en koude handen en voeten.En dat allemaal omdat ik slecht in te stellen ben qua medicijnen en mijn lichaam zelf de stolsels ook niet echt kan opruimen.Over 1.5 week ga ik weer het ziekenhuis in voor een grote operatie: PTE-longoperatie. Ze gaan de slagaders ontdoen van de stolsels voor zover dat mogelijk is. Neem de tijd, je lichaam zal zelf wel aangeven wanneer je weer zo ver bent dat je het een en ander op kan pakken. Restverschijnselen houden de meeste er wel aan over, je longen hebben toch een klap gekregen! Rustig aan doen en naar je lichaam luisteren.Steeds een stapje verder gaan en niks overhaasten! Veel sterkte, groet cadona


Geschreven door: agnes op Maandag 24 September 2007 om 15:30 Ongepaste reactie?

Hoi
Ja das schrikken he.
Ik ben vorig jaar december opgenomen met 2 longen vol embolies.
Zomaar uit het niets.
Ook ik ben nog gauw moe en heb vaak last met ademen en last van heftige steken op de borst als ik moe ben.''
Er kan een lange tijd overheen gaan voor dat dat weg is begrijp ik.
Dus luister goed naar je lijf en neem op tijd je rust.
ik wens je veel sterkte met alles want het is niet niks wat je zomaar even meemaakt smiley
Gr Agnes


Geschreven door: Marjo op Dinsdag 2 Oktober 2007 om 02:09 Ongepaste reactie?

Hallo Leonie
Zelf heb ik een trombosebeen en een dubbele longembolie gehad.Ik moet nu levenslang sintrom blijven slikken. Ik heb ongeveer 6 jaar een steunkous gedragen, nu heb ik geen klachten meer.Wel is mijn been iets dikker gebleven als het andere been. Na mijn longembolie was ik vrij snel weer volledig aan het werk (verpleging) Dit ging goed,van mijn longen heb ik geen last meer.
Groetjes Marjo


Geschreven door: John op Woensdag 10 Oktober 2007 om 22:11 Ongepaste reactie?

Hoi Leonie,

3 jaar geleden dubbele longembolie gehad. Meer dood dan levend ziekenhuis binnengebracht. Na 3 weken weer gaan werken, en na 1 week weer terug ziekenhuis in. Ademhaling helemal verstoord met als gevolg hyperventilatie. Door training en geduld allemaal onderde knie gekregen. Ik heb ongeveer 2 jaar zitten klooien met de restverschijnselen. Dat kwam vaak omdat ik te snel vooruit wilde. Hoe het nu na 3 jaar gaat? Ik heb mijn oude leven weer voor 100 % op gepakt. Ik heb heel af en toe een paar slechte dagen met pijn tussen en aan mijn ribben en moe. Maar dat ken ik inmiddels. Dan heb ik het weer te bont gemaakt. Ik heb deze zomer de Mont Blanc beklommen en de Mont Ventoux opgefietst. Ik ben geen uitzondering. Bedenk wel; De meeste mensen waar het weer goed mee gaat kom je niet meer op deze site tegen. Succes met je herstel enluister naar je lichaam. Sta jezelf toe om niet te moeten. Groetjes, John


Geschreven door: daan op Vrijdag 29 Augustus 2008 om 21:21 Ongepaste reactie?

zelf zat ik ook erg met deze vraag en wat fijn dat jij hem al gesteld had. ik ben nu al 16 weken van me werk weg omdat ik met zwangerschapsverlof zit. en nu zou ik dus eind septemebr weer moeten gaan werken. nou ben benieuwd hoe het dus zal gaan.
maandag krijg ik mweer onderzoeken naar hoe het gaat met het oplossen van de bloedpropjes. verder herken ik de kwaaltjes als vermoeiheid en benauwdheid maar al te goed.


Geschreven door: Jasper Langbroek op Zaterdag 30 Augustus 2008 om 14:16 Ongepaste reactie?

Hoi,

2x een dubbele longembolie gehad zonder aanwijsbare oorzaak. Nu heb ik af en toe behoorlijke pijn tussen mijn schouderbladen. Is dit een bekend verschijnsel? Het duurt meestal niet langer dan 30 min, ik heb wel eens gehoord dat het door lidtekenweefsel wordt veroorzaakt. Weet iemand hier meer over.


Geschreven door: claudia op Zaterdag 30 Augustus 2008 om 20:43 Ongepaste reactie?

Ja zeker ook ik heb na twee jaar ,restverschijnselen van de dubbele longembolie ,soms krijg ik een inhalator met symbicort.

Vaak heb ik zo''n last dat mijn d dimeer wordt geprikt op verdenking van een nieuwe longembolie en zo is mijn tweede trombosebeen ook weer ontdekt.

Ik heb extra last met benauwd en vochtig weer..
Mijn internist bevestigd dat het restverschijnselenen zijn.
Hier door heb ik ook chronische hyperventilatie en een voor van astma en ik heb dus ook die steken tussen mijn schouderbladen.


Pagina 1 van 3 pagina's met reacties
[1 2 3]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties