Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Piet

Geschreven op: Zondag 11 November 2007 om 09:43
Ongepast of beledigend?

Een week terug zeer pijnlijke tenen, waardoor lopen nauwelijks mogelijk was.
Er is wederom een echo gemaakt resultaat niets aan de hand. zo''n 6 jaar terug een trombose in linkerbeen, afwijking factor V leiden, werd na onderzoek vastgesteld. Dit onderzoek is toen uitgevoerd omdat mijn vader ook longembolie heeft gehad, en mijn moeder aan een longembolie is overleden. Het schijnt een erfelijke afwijking te zijn.
Ik heb toen 3 maanden antistolling geslikt, en sinds die tijd draag ik dagelijks een steunkous. Er werd toen gezegd na 2 jaar kan de steunkous uit.
Enkel zodra ik hem niet draag kreeg ik toch een pijnlijk gevoel. Dus heb ik nog steeds een steunkous. Heeft iemand dezelfde ervaring?

Nu sinds verleden week kleurt mijn voet rood blauw en heb ik veel meer pijn in mijn tenen. Teentjes en voet zien er ook wat dikker uit, maar niet echt heel erg opgezwollen. Ik herken deze pijn en klachten niet als toendertijd met mijn trombose been. Eigelijk is mijn vraag of iemand ervaring heeft met het feit dat zodra de kous uit is de voet en soms ook de kuit anders van kleur wordt? En de tenen pijn doen.
Ik ben benieuwd
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Susan op Zondag 11 November 2007 om 13:12 Ongepaste reactie?

Hallo Piet

Jouw pijnklachten komen mij bekend voor. Ook ik heb die klachten gehad. Bij inspanning gingen de tenen pijn doen. En ook onder de voet. En als ik in bed lag, konden de voeten erg warm worden en erg steken. Of er bliksemschichten door de voeten schoot. Heb jij die klachten ook? Ook pijn in de heup had ik.... toen ik toendertijd naar de arts ging, kwam er na onderzoek geen trombosebeen uit, maar was de heup bekkeninstabiliteit en de voeten? Dat wist ie niet. Heb ik 7 jaar zo rondgelopen met veel pijnstillers slikken, werden de tenen blauw. Toen naar de SEH en na een echo, bleek de hoofdkraan naar mijn rechterbeen dicht te zitten. Mijn hele verhaal staat hier ergens tussen, zie: http://www.trombose.nl/lotgenoten/toonbericht.asp?M_ID=4877
Mijn advies is... laat een echo maken vanaf de splitsing van de aorta, naar de benen.
Veel succes!

Groetjes, Susan


Geschreven door: Hoi susan op Zondag 11 November 2007 om 15:48 Ongepaste reactie?

Wat een verhaal. Zo erg als jij heb ik het niet.
je laatste positieve bericht is van April j.l. Ik hoop dat het nog steeds goed gaat.
Ik heb alleen pijn in mijn, met name drie kleine tenen (links). de ene dag gaat het beter als de andere. Links was wel mijn trombosebeen.
Volgens bekenden zou ik geen last meer moeten hebben van de toendertijd opgelopen trombose.
Ik moet morgen voor een tweede echo, dit schijnt beleid te zijn om na vijf dagen een tweede echo te laten maken. Daar ik geen pijn heb in mijn heup, vraag ik mij af of mijn klachten dezelfde zijn als die van jou.
groetjes piet


Geschreven door: Susan op Maandag 12 November 2007 om 18:00 Ongepaste reactie?

Hallo Piet

Het gaat nog steeds goed met me. Sinds ik weet wat er aan de hand is, kan ik er rekening mee houden. Hoe is de tweede echo verlopen? Het kan geen kwaad om alles te laten controleren. Dan sluit je dat uit. En ook ik had het niet dagelijks. Wat ik wel vreemd vindt, is dat ik er nu geen last meer van heb... van die pijn dan( gelukkig maar).Terwijl die slagader nog steeds dicht zit. Het lichaam zit maar raar in elkaar. Ik wens je verder veel sterkte.

Groetjes, Susan

PS. Ik heb mijn topic weer bijgewerkt...


Geschreven door: Piet op Woensdag 14 November 2007 om 21:30 Ongepaste reactie?

Uit de tweede echo kwam wederom niets. Intussen is mijn bloed getest op verschillende zaken, hieruit kwam niets naar voren.
Dus morgen maar weer een afspraak maken bij de huisarts. Het lijkt mij namelijk niet goed dat een voet dikker wordt en blauw rood van kleur is. De pijn is minder, kan ietsjes beter lopen. Enkel er blijft nu meer vocht in de voet achter, de enkel is nu veel dikker dan normaal.
En de voet kleurt nog steeds rood en wat blauw.

Ik ben benieuwd naar reactie van iemand die een aantal jaren geleden *in ieder geval meer dan 2 jaar geleden* een trombose heeft gehad, maar zijn steunkous nog draagt. Is het normaal dat er na plus minus 6 jaar nog een steunkous nodig is?


Geschreven door: Christel op Maandag 12 Mei 2008 om 13:23 Ongepaste reactie?

Ook ik maak me druk ! Mijn voeten en tenen zijn blauw/paars en beetje gezwollen. Ben naar arts geweest en die weet het niet. Zegt dat het Raynauld is. Maar dat geloof ik niet, dan worden de tenen nl. eerst wit en daarna blauw. Mijn voeten zijn altijd blauw. Het lijkt alsof het bloed niet meer omhoog stroomt. Ook heb ik erg veel pijn in mijn voeten. Al met al maak ik me erg ongerust. Weet iemand misschien wat het kan zijn?
alvast bedankt...Christel


Geschreven door: Susan op Vrijdag 16 Mei 2008 om 19:29 Ongepaste reactie?

Hallo Christel

Mijn advies is om je door te laten sturen naar een specialist, naar het ziekenhuis. Het is toch vreemd dat als een arts het niet weet, er niets gedaan wordt?
Mijn probleem is dat het bloed niet ver genoeg in de voeten kan komen ( vernauwing in de vaten, etalagebenen)en daardoor worden je voeten ook sneller blauw. Klopt het dan dat als je je flink inspant, je voeten dan pijn doen? Zo ja, ga dan naar het ziekenhuis, met een echo kunnen ze zo je vaten nakijken en is er niets aan de hand, dan kun je dat in ieder geval uitsluiten, ook wat betreft Raynaud.
Veel succes,
Groetjes, Susan


Geschreven door: John uit Lent op Dinsdag 30 April 2019 om 05:59 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal

Ik kan mij best vinden in wat jullie mee maken en heb ook een trombose been . Ik heb in trombose gekregen na een spatader operatie. Sinds dit jaar heb ik hevige steek pijnen in 1 van mijn tenen aan de kant van waar de trombose zit. Overdag avonds en nachts gaat het maar door soms erg soms niet soms minder of ik loop of niet.
Ook heb ik blauwe plekken op mijn binnenkant van mijn voet en gesprongen adertjes net aan de rand waar de tenen beginnen.
kan iemand mij vertellen of er iemand is die dit ook heeft en nog belangrijker hoe je er af kan komen?

Groetjes John


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties