Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jacqueline

Geschreven op: Maandag 3 December 2007 om 10:03
Ongepast of beledigend?

Ik wil graag vragen wat de ervaringen zijn met het herstel na een dubbele longembolie.
In 2005 dvt gehad van mijn linkerbeen. Nu sinds twee weken weer een dvt in linkerbeen, gevolgd door een dubbele longembolie waarvoor ik drie dagen ben opgenomen.
Nu aan de acenocoumarol, momenteel nog 2 x per dag Fraxiparine.
Ben nu net anderhalve week thuis en het gaat vooruit, maar langzaam en ben er nog lang niet. Vermoeidheid, snel buiten adem, bij inspanning pijn op de borst en tussen de schouderbladen.
Ook emotioneel labiel.
Wat zijn de ervaringen met herstel? Wanneer kan ik weer denken aan werken?

Groeten, Jacqueline 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Sylvia Borin op Maandag 3 December 2007 om 11:10 Ongepaste reactie?

Zie ook de postings bij moniqueesther hieronder, maar bij mij vond ik het erg tegenvallen. Zowel de duur van vermoeidheid, de pijnklachten (komen en gaan) als de emotionele labiliteit. Het kan maanden duren, maar volgens de stollingsarts is het zeer verschillend per individu. Na een week of 6 ben ik weer gaan werken, na een week of 50 was het pas weer voltijd. Nogmaals, het wisselt nogal per persoon. Succes!


Geschreven door: Ingrid van Pelt op Dinsdag 4 December 2007 om 13:28 Ongepaste reactie?

Hoi Jacqueline,

Bij mij is het herstel wat langzamer gegaan. Ik heb in okt. ''06 een dubbele longembolie gehad. Mijn beide longen zaten erg vol. Ik heb 9 dagen in het zkh gelegen. Pas in mei ''07 ben ik weer aan het werk gegaan. Eerst alleen de avonddiensten en sinds sept. de slaapdienst in het weekend, nog niet door de week, dat is te druk en kost me teveel energie. Ik ben nu sind 2 maanden van de antistolling af. Ik heb deze een jaar moeten gebruiken omdat de long-perfusie scan in mei nauwelijks verbeterd was ten opzichte van oktober ''06. Mijn INR is in een jaar tijd slechts 8x goed geweest, de andere keren was deze te laag. Ik werd wekelijks geprikt. Ik heb nu nog last van restverschijnselen. Ik ben nog snel moe, last van pijn tussen mijn schouderbladen, steken in mijn longen en bij vochtig weer ben ik benauwd/kortademig. Na mijn zkh opname ben ik onder behandeling geweest bij een psych-somatische fysiotherapeut. Daar is mij geleerd hoe mijn energie te verdelen over de dag/uur.

Zo zie je dat het bij iedereenheel verschillend kan zijn. Belangrijk is: Luister naar je lichaam!

Sterkte
Ingrid


Geschreven door: moniqueesther op Dinsdag 4 December 2007 om 19:48 Ongepaste reactie?

Hi Jacqueline,
Zoals Sylvia al schreef, zijn bij mij de ervaringen helaas anders dan bij haar, eigenlijk zoals Ingrid het beschrijft zo is het bij mij ook.
De internist vertelde mij wel omdat ik al lang met de dubbele longemboliŽen gelopen heb voordat men er achter kwam wat ik had, het daarom ook langer gaat duren voordat het weer een beetje gaat. Ik heb dus veel pijn en last van mijn hart. Ik heb eind aug 2007, 9 dagen in het ziekenhuis gelegen.
Jacqueline,Sylvia en Ingrid en andere lotgenoten wens ik veel sterkte toe.
Wie eens met mij wil e-mailen om ervaringen uit te wisselen kan dat doen op:moniquevrolijk@casema.nl.
Groetjes Monique.


Geschreven door: ofri op Dinsdag 11 December 2007 om 11:59 Ongepaste reactie?

Hoi,Jacqueline.Mijn naam is Sonja en heb met m,n 18 een trombose in m,n linkerbeen gehad zat in m,n lies ben heb daar weinig last mee gehad.Toen ik 27 was kreeg ik trombose in m,n linkerknieholte en had toen al levenslang bloedverdunners moeten krijgen,nu heb ik 3 weken geleden na 4 tot 6 maanden bijna wekelijks bij de huisarts te hebben gelopen opgenomen voor meerdere longembolies. Daardoor is de rechterkant van m,n hart verbreed en heb ik lekkende hartklep aan over gehouden.Is nog kort geleden ,maar heb ook nog als ik me inspan of stukje loop kortademig en benauwd.Voel ook een druk op m,n borst.Geef je de raad,let op je lichaam wat je niet kunt niet doen.Heb veel last van hoofdpijn en als ik loop lijkt af en toe net of je zat bent en ik wiebel alle kant op.Heb soms geen controle over m,n lichaam en is heel vervelend.OOk emotioneel zit ik er doorheen.Groetjes en veel sterkte.


Geschreven door: Ellen op Vrijdag 4 Januari 2008 om 20:33 Ongepaste reactie?

Hoi Jacqueline,
De klachten die jij hebt en bschrijft zijn voor mij heel herkenbaar. Afgelopen juni heb ik n.a.v. trombose in de rechterkuit een dubbele longembolie gekregen en daardoor 6 dagen in het ziekenhuis gelegen. Voor mij geldt/goldt dat de klachten langzaam afnemen. Alhoewel ze in het ziekenhuis zeiden dat ik alles weer kon doen, viel me dan in de praktijk flink tegen. Pas na een week of drie ben ik kleine stukjes gaan lopen, na twee maanden fietste ik weer kleine stukjes (steeds verder) en in september ben ik drie uur per 4 dagen gaan werken. Op dit moment werk ik al 4 dagen in de week (al is dat door vrije dagen nog niet voorgekomen). De eerste weken durfde ik ook alleen maar kleine stukjes in de auto te rijden maar dat is over. In september ben ik ook weer gaan sporten (pilates en dansrobics). Het oude niveau heb ik nog niet terug maar ben weer bezig. Ik doe het nodige en lig ook nog veel op de bank. Het snel buiten adem zijn en de pijn krijg ik nog als ik over de ''grens'' ben gegaan:het is niet meer een aantal dingen tegelijk doen maar of of. Doordat ik weer werk heb ik minder energie over vor andere dingen. Waar ik nog wel me zit is wat jij emotioneel labiel noemt en wat eigenlijk wel een goede benaming is. Ik vind mezelf best wel positief; heb wel een gevoel van het zal allemaal wel. Mijn weerbaarheid en weerstand is minder. (in lichaamsomvang ben ik ook gegroeid)
Twee weken geleden ben ik bij de internist geweest. De rontgenfoto''s die genomen waren zagen er goed uit. De vermoeidheid moet vanzelf wel weer vergaan. Hij vond het wel vreemd dat ik niet meer naar de dermatoloog hoefde (die had niks gevonden. hoefde ook de kous niet meer te dragen. Deze had ik echter snel weer aan ) Vorige week gestopt met de acenocoumarol.
Gisteren voor het eerst na drie weken verlof weer gewerkt. Aan het einde van de dag kreeg ik weer pijn in mijn been. Vandaag valt de pijn mee.
Zoals de vorige schrijfsters al hebben aangegeven: luister naar jezelf. Je krijgt vanzelf ook weer zin in een aantal dingen te doen.
(Deze site kende ik al een half jaar. Het is voor het eerst dat ik reageer)
Ik stop nu want ik heb het wel gehad voor vandaag. Ik wens je alvast veel sterkte toe. Groeten Ellen


Geschreven door: johan op Zondag 9 April 2017 om 22:12 Ongepaste reactie?

Net 3 dagen uit ziekenhuis met zware longembolie en dvt in rechterbeen. Ben soms zo emotioneel. Dan huil ik alleen maar. Mijn relatie is ook uitgegaan een paar maand geleden en ik woon nu weer alleen. Zal ook wel met verwerking te maken hebben. Snap alles even niet meer. smiley


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties