Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Cindy

Geschreven op: Maandag 21 April 2008 om 18:08
Ongepast of beledigend?

Heeft iemand ervaring met de minipil als anticonceptie na een trombose? Heb een trombosebeen en moet van mijn huisarts stoppen met de pil. Een spiraaltje zie ik eigenlijk niet zo zitten en zag toen dat de minipil ook mag!  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: ellen@orange.nl op Woensdag 23 April 2008 om 22:20 Ongepaste reactie?

HALLO CINDY,OOK IK HEB TROMBOSE GEHAD IN NMIJN RECHTER ARM. OP AANRADEN VAN MIJN INTERNIST HEB IK NU AL BIJNA 10 JAAR EEN MIRENASPIRAAL.EN IK MOET ZEGGEN HET BEVALT PRIMA. LAAT JE EENS GOED INVORMEREN DOOR JE HUISARTS. GROETJES ELLEN


Geschreven door: Danielle op Vrijdag 4 Juli 2008 om 21:49 Ongepaste reactie?

Hallo,
Ook ik heb een trombodebeen gehad (23jaar)
en moest stoppen met de pil.
Als er iets was dat ik absoluut niet wilde was dat wel de mirena spiraal...verhalen over gelezen....pijnlijk bij het inbrengen....de manier van inbrengen...het idee dat er zo een raar ding in je lichaam zit waar je zelf geen controle over hebt...
Genoeg redenen.
Maar condooms waren voor mij ook absoluut geen optie dus heb ik de stap maar gewaagd.
Het was zo gebeurd, de pijn viel heel erg mee, en ik ben er echt heel blij mee.
Ik kan het iedereen aanraden. Als ik dit had geweten had ik het al veel eerder gedaan.

Groetjes, Danielle.


Geschreven door: Froukje op Zaterdag 5 Juli 2008 om 11:22 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ik heb begin April een dubbele longembolie gehad en mag dus ook niet meer de pil gebruiken.
Op aanraden van mijn huisarts gebruiken we nu condooms. Hij raadde de Mirena af omdat deze erg veel problemen geeft bij vrouwen die nog geen kinderen hebben gehad.
Ook raadde hij mij af om de minipil of prikpil te gebruiken omdat hiet nog steeds een kleine hoeveelheid hormonen inzit, die schadelijk kunnen zijn.


Geschreven door: Sylvia Borin op Dinsdag 8 Juli 2008 om 18:07 Ongepaste reactie?

Sja, zie je het zitten om ondanks een minimaal risico toch de minipil te gaan gebruiken?

Een spiraaltje wordt in sommige ziekenhuizen onder een roesje of met prik in de baarmoedermond (maar die prik is meestal even vervelend als het plaatsen van de spiraal zelf) gezet. Men wilde vroeger liever geen spiraaltje geven aan vrouwen die nog geen kinderen hadden gehad i.v.m. infectiekans (vreemd voorwerp in baarmoeder) en daardoor mogelijk een kans op infertiliteit. Van dat idee is men een beetje afgestapt.

Wat betreft pijn bij plaatsen: er zijn vrouwen bij die een kind gebaard hebben en bijna flauw vallen van de pijn. Net zo goed als er vrouwen zijn die nog niet zwanger zijn geweest en geen pijn voelen bij het plaatsen. Met andere woorden: hoe een vrouw het plaatsen van een spiraaltje ervaart is nogal verschillend!

Een prikpil (progestagenen) is een alternatief, maar kan de kans op herstel van de eisprong bij bijv kinderwens vertragen. Dus de prikpil wordt weer liever aan vrouwen gegeven die geen kinderwens meer hebben. De nuvaring (in vagina) en mirena zijn lokale hormoonreservoirs.

Maar, je hebt gelijk, het is een lastige keuze.


Geschreven door: Ellis op Woensdag 9 Juli 2008 om 19:18 Ongepaste reactie?

Hoi,

Heb zelf 16 jaar geleden bij bevalling trombose en tromboflebitis 2 benen gehad, ben nog steeds aan het tobben, kan vrijwel niets zonder pijn en extreme vermoeidheid, er is wsl erfelijke aanleg, intussen is dochter dus 16 en arts zei beter gewone pil als minipil ivm hoeveelheid van de bewuste hormonen, heb zelf nooit pil geslikt.
Wel spiraaltje gehad, en was peulenschilletje in vergelijking met pijn aan benen....wel meer bloedverlies maar die nieuwe spiraaltjes schijnen dat niet te hebben


Geschreven door: Tink op Woensdag 16 Juli 2008 om 13:44 Ongepaste reactie?

Heej,

ik heb zelf geen trombose, maar kwam toevallig op dit forum terecht. Over de mirena-spiraal bestaat een hele fijne site waarop precies uitgelegd wordt hoe het allemaal in z''n werk gaat *www.mirena.nl* en *http://www.geneesmiddelenrepertorium.nl/repertorium/g/g2/mirena.html*. Zelf twijfel ik nog, maar weet eigenlijk wel zeker dat ik de komende vijf jaar nog geen kinderen wel (de spiraal werkt maar vijf jaar) dus ik denk dat ik de stap toch maar ga wagen. Mijn moeder heeft er overigens ook eentje en die heeft nu minder last van pms en is ook veel lichter ongesteld dan eerst. Dat zijn natuurlijk ook wel weer fijne bijkomstigheden. Verder kun je altijd bij je huisarts verdere inlichtingen vragen, daar zijn die mensen immers voor. Ik moet wel even opmerken dat er hierboven staat dat de spiraal in het ziekenhuis wordt ingebracht, maar dat hoeft niet. Het is een inbrengkit die je zelf bij de apotheek kunt ophalen en die je vervolgens meeneemt naar de huisarts. Je moet er wel rekening mee houden dat je, wanneer je bloedverdunners of antistollingsmiddelen slikt, je de eerste periode na het inbrengen last kunt hebben van extra bloedingen. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn antwoord!

Liefs smiley


Geschreven door: Froukje op Woensdag 16 Juli 2008 om 16:35 Ongepaste reactie?

@ Tink, Als je nog geen kinderen hebt gehad zijn veel huisartsen huiverig om de Mirena zelf in te brengen. Vanwege het feit dat dit veel moeilijker gaat als je nog geen kinderen hebt gehad. Zij wijzen je meestal door naar het ziekenhuis.

Over de Mirena, de huisarts en de longarts raadden mij dit af. Omdat er nog steeds hormonen inzitten en omdat heel veel vrouwen ontzettend veel klachten hebben na het zetten van de Mirena. Op de website van de fabrikant lijkt het allemaal heel rooskleurig, maar ik heb ergens gelezen dat ongeveer 75 % van de vrouwen het ding binnen een jaar weer laat verwijderen omdat er erg veel klachten bijkomen die ze normaal niet hadden.


Geschreven door: Carla op Maandag 18 Mei 2009 om 11:39 Ongepaste reactie?

Ik heb een jaar geleden een trombosebeen en een vaatrecontructie gehad daardoor kreeg ik bloedverdunners met ook narigheid van dien smileymaar ik gebruikte dePil maar mocht ermee doorgaan[wel samen met bloedverdunners]maar odat ik problemen heb met de cyclus is het aangeraden een spiraaltje,tewijl mij huisarts zegt het mag niet kans op trombose[weer] wie moet ik geloven???gynaecoloog of huisarts????maarik denk toch na over naar het spiraaltje,krijgt minder bloedverlies en dat is smiley feest want nu is het bijna 2 weken en tussenbloedingen smileyalleen maar bloed,bloed,jullie allen ook sterkte met de beslissingen.


Geschreven door: Sanne op Woensdag 20 Mei 2009 om 11:59 Ongepaste reactie?

Hoi Carla,

De internist weet er denk ik iets meer van smiley
Maar ik (25 jr) mocht aanvankelijk ook de pil blijven slikken toen ik ook nog bloedverdunners gebruikte. Toen ik daarmee mocht stoppen moest ik ook van de pil af en heb ik de Mirena-spiraal genomen.
Ook ik wilde dit vroeger nooit vanwege de pijn bij het zetten. Mijn ervaring is echter positief. Het doet pijn, maar als degene die het zet weet wat hij doet duurt het niet lang en is het te doen. Ik raad iedereen daarom aan het spiraal bij een gynaecoloog te laten zetten ipv bij de huisarts.
Ik ben er nu erg blij mee, bijna nooit meer ongesteld!
(alleen jammer dat ik nu toch voor altijd aan de bloedverdunners zit door een 2e longembolie :-/ )

Maar goed, dat is mijn ervaring, succes met alle beslissingen!

Gr Sanne


Geschreven door: sam op Zaterdag 23 Juli 2011 om 14:10 Ongepaste reactie?

vraagje

ik wordt behandeld voor tromboze,heb geen blijvende tromboze,als het goed is mag is stoppen eind evan het jaar met mijn bloeverdunner,s de pil mocht wel met bloedverdunner,s maar niet zonder

was nu aan geraden een mirena spiraal,maar als ik stop met de bloedverdunner,s mag het dna ook als je tomboze hebt gehad?maakt dta niet erger dan??
ik las in mij papieren ook als heb je tromboze gehad mag het niet,waar moet je nu van uit gaan??
ga maandag toch maar even contact opnemen met de internist wat en hoe nu,maar mischien kan nu iemand al helpen
bedankt


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties