Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Beginnen met sporten (fitness) na trombose

Geschreven op: Woensdag 15 Oktober 2008 om 09:48
Ongepast of beledigend?

Begin september een trombosebeen opgelopen (na spierblessure bij mijn eerste sportles sinds jaren!). Heb inmiddels een week mijn steunkous (valt echt wel mee hoor, maar aan- is makkelijker dan uittrekken smiley ).

Heb geen last van het been (nooit gehad eigenlijk). Heb met gemak dit weekend 13 km gelopen in Limburgs landschap.

Ik zou echter graag weer met sporten willen beginnen. Ik zit op sportschool die gespecialiseerd is in groepslessen van Les Mills (dus bodypump, bodystep, body-etc etc).
Heeft er hier iemand ervaring met het weer oppakken van zulk soort lessen, bv hoe lang ga je de eerste keer, welke les van Les Mills is geschikt om weer te beginnen).

Hoor graag van jullie 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: goitske op Vrijdag 24 Oktober 2008 om 10:30 Ongepaste reactie?

mijn ervaring na verschillende keren een trombosebeen is dat het been wat sneller vermoeid is, maar door een goede opbouw je zeker weer op het oude nivo kunt komen.
Vooral aan hardlopen hebben de atsen een hekel, maar loop zelfs in de bergen een halve marathon over de rotsen. Zelf ben ik een fanatiek fietser en loper. Op vakantie in Frankrijk heb ik geen problemen metde mont ventoux, maar wanneer ik een uur slenter op de markt ontploft bijna mijn been en wordt deze heel erg zwaar.
Door het vele sporten merk ik dat het oedeemvocht sneller afvoerd en heb ik zelfs bijna geen kousen nodig (laat de artsen dit niet horen want die schrijven ze nog steeds voor dat het een lieve lust is).
Wanneer ik niet sport heb de kousen wel nodig, maar door elke dag te sporten hou ik het onder controle.
helaas heb ik vorige week opnieuw trombose gekregen en mag ik nu levenslang slikken, maar heb gisteren met een verpakt been al weer 5 km gewandeld en 10 km gefietst. Niet snel, maar ik wil in januari de halve marathon van Egmond weer lopen. Helaas ben ik denk ik net niet op tijd hersteld voor de 7 heuvelenloop, maar dat komt wel weer.
Mijn advies aan jou is om te beginnen met spinnen want daarbij kun je zitten en hoef je niet te staan (dat is erg belastend voor je been). Niet te zwaar fietsen en rustig opbouwen, maar wel alle oefeningen meedoen.
kortom die 13 km opbouwen en gewoon weer gaan sporten. Wel kijken naar je been wat het effect is en dan gewoon je gevoel volgen


Geschreven door: Marie op Donderdag 10 Augustus 2017 om 13:22 Ongepaste reactie?

Het beste is om te beginnen met (a href=''https://cerfontainevanderloop.uwpraktijkonline.nl/fysiotherapie/'' ) fysiotherapie(/a). Degene die je helpt kan je verder helpen met aanwijzingen. Hij/zij voelt goed wat je kan hebben en hoe je het sporten weer op moet pakken.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties