Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jetta

Geschreven op: Dinsdag 10 Februari 2009 om 17:28
Ongepast of beledigend?


Ongelovelijk...operatie, trombose en nu ůůk nog nierstenen!Is iemand bekend met nierstenen en bloedverdunners?
Mijn INR was 7.0 en de trombosedienst gaf aan dat ik moest stoppen met spuiten en slikken van de bloedverdunners.
Ik had veel pijn in zij en plas nu ook bloed. Vindt t toch een beetje eng... 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: janie op Donderdag 12 Februari 2009 om 18:47 Ongepaste reactie?

Met stomme verbazing lees ik bovenstaande. Augustus vorig jaar maar liefst 3 niersteentjes kwijtgeraakt, ik slikte acenocoumarol na de longembolie in februari.
Ik plaste veel bloed, dat wil wel met al die bloedverdunners. Op de SEH ; geen UWI,ze hadden verder geen idee,??? dus moest ik maar naar de uroloog. Dezelfde avond raakte ik 3 steentjes!! kwijt...
Nierscan wees uit dat er mogelijk nog meer steentjes zaten, en jawel, 14 dagen geleden opnieuw een steentje kwijtegeraakt.Hoewel ik al een paar maanden geen bloedverdunners meer gebruik, Sterkte!


Geschreven door: Jetta op Donderdag 19 Februari 2009 om 18:41 Ongepaste reactie?

Domme pech blijkbaar. Ik ben 3 dagen in ziekenhuis geweest en moet volgende week nog voor CT-scan want op de echo was niks te zien. Ze weten het ook niet zeker of het nou een spontane bloeding was of nierstenen. Heb helaas nog niks uitgeplast maar pijn is wel beter geworden na het stoppen van de bloedverdunners.
Ik ben nog wel heel erg moe...
Pas 3 maart naar uroloog...verschrikkelijk hoe lang alles duurt. Zit al sinds 29 dec tuis agv operatie voet, daarna trombose en nu ook nog dit..
Balen!!


Geschreven door: Sylvia Borin op Donderdag 19 Februari 2009 om 19:29 Ongepaste reactie?

Is er ook wel eens gedacht aan het Nutcracker Syndroom wanneer er geen nierstenen zijn gevonden?

Overigens vind ik het een grove fout van de T.D. of liever de doseerarts dat je moest doorslikken bij een oplopende INR Ťn fragmin. Gebruik je sintrom? Een fout die je wel weer veel ongemak en een ziekenhuis opname oplevert.

Kwalijke zaak. Wat zei de T.D. hier zelf van?


Geschreven door: Jetta op Zaterdag 21 Februari 2009 om 19:22 Ongepaste reactie?

Hoi

Ik heb het syndroom even opgezocht..maar echt duidelijke info is er niet te vinden, beetje veel vaktaal. maar ik hou het in mijn achterhoofd. Ik had bij huisarts ook mijn zorg uitgesproken over embolie of bloeding, maar deze zag totaal geen verband tussen trobose en mijn pijn(3 dagen later lag ik op eerste hulp en plaste ik bijna puur bloed..)
Donderdag Ct-scan ds hoop dat daar iets uitkomt.
Momenteel erg moe(kan nog niet een hele dag op zijn)
maar pijn is bijna weg.

Ik heb nog geen contact gehad met de T.D hierover. Nog geen energie voor. Maar ik kreeg vandaag wťl een brief dat ik me niet op tijda had laten prikken(hoefde van arts niet omdat ik nu alleen fraxodi spuit)
Vorige kreeg ik fraxodi ťn sintrom.
Ga maandag maar weer eens bellen...


Geschreven door: Sylvia Borin op Zondag 22 Februari 2009 om 11:46 Ongepaste reactie?

Het notenkrakerfenomeen of nutcracker syndrome is het deels dichtdrukken van de nierader (vena renalis) door aan de ene zijde de grote lichaamsslagader (aorta) en aan de andere zijde een buikslagader (arteria mesenterica superior). Net als het May Thurner (waarbij de grote lichaamsader door de grote lichaamsslagader en lendewervels wordt -deels- dichtgedrukt) behoort dit tot de zogenaamde veneuze compressiesyndromen, die voor pijn en trombose kan zorgen. Bij het notenkrakerfenomeen komt ook nog eens pijn in de linker flank en bloedplassen kijken.

De moeite waard om dat eens uit te laten zoeken wanneer nierstenen alleen een verdenking zijn en je net trombose hebt gehad. Dit kun je bijvoorbeeld zien door allerlei beeldvormend onderzoek. Maar, voor het zelfde geld heb je gewoon pech en toch nierstenen of een urineweginfectie bij antistollingsmedicatie.

Het lijkt me niet meer dan logisch dat een gespecialiseerde chirurg hierover een oordeel geeft, aangezien dit syndroom zo zeldzaam lijkt dat een gemiddelde huisarts dit nooit in zijn praktijk zal zien. Je kunt je afvragen of een uroloog hiermee bekend is.

Verder vroeg ik me af of je nu nog steeds fraxodi en sintrom moet gebruiken. Ik dacht dat je alleen fraxodi in de oplaadfase van antistollingspillen moet gebruiken. Dit lijkt wat dubbelop.

Wel, succes en laat nog eens weten hoe het met je gaat. En hopelijk houd je geen bloedarmoede over aan alle bloedplasserij.


Geschreven door: Jetta op Woensdag 4 Maart 2009 om 17:39 Ongepaste reactie?

Toch geen nierstenen...wel een licht vergrote milt en lever. Heb nog steeds pijn in zij al is het wel minder geworden.
Ik vraag me af of ermisschien toch geen stolsels in mijn lichaam hebben rondgezworven of dat het een reactie(wel of niet allergische) is op de cintrom of fraxodi. Ik spuit nu alleen nog fraxodi en raak daar nu ook overgevoelig door(bulten en jeuk)
Zorgelijk allemaal..want ik wil gewoon geen pijn meer en niet meer moe zijn...(het duurt nu al 10 weken dat ik thuis zit vanaf de operatie..)


Geschreven door: Cokky op Woensdag 29 Juni 2016 om 19:17 Ongepaste reactie?

Hoi,bij mijn dochter van 14 is het syndrome van notenkraker ontdekt, ze plast al vanaf decembdr bloed en heeft vaak pijn in haar zij , nu is mijn vraag heeft iemand hier ervaring mee? Want ze gaat van het ene ziekenhuis naar het ander,allelei onderzoeken en nog geen stap verder na 7 maanden! Het is nu al zo dat ze bloedarmoede heeft en doodmoe is en nog maar heel weinig kan en dat voor een meisje van 14!


Geschreven door: Laura op Woensdag 17 Augustus 2016 om 14:41 Ongepaste reactie?

Hallo Cokky,
Bij mij is afgelopen maand ook het nutcracker vastgesteld en ik zit volop in de onderzoeken etc. Ik ben benieuwd hoe het met je dochter gaat, heeft ze een ziekennis gevonden wat haar kan helpen?

Hopelijk lees je dit en hoor ik van je.

Hartelijke groet

Laura

(Www.Laura van Loon.Com)


Geschreven door: Jantine van Velzen op Zaterdag 1 April 2017 om 11:04 Ongepaste reactie?

Aan Cokky en Laura

Ik heb ivm onderzoek voor een goede kennis met de bekende symptomen
veel gelezen over het Notenkrakerfenomeen.
Daarbij wordt steeds gewezen op het eenvoudig plaatsen van een stent in het getroffen bloedvat in combi met antistiollingsmedicatie.

Ik vraag me af wat er dan zo langdurig onderzocht moet worden als eenmaal notenkrakerfenomeen is vastgesteld...
Welke onderzoeken zijn er verder dan gedaan en waarom?

Groeten
Jan10


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties