Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Jetta

Geschreven op: Zaterdag 14 Maart 2009 om 17:35
Ongepast of beledigend?

Is iemand bekend met overgevoeligheid voor acenocoumarol?
Ik ben al op genomen geweest in het ziekenhuis na 10 dagen slikken(bloed plassen, pijn in rug/vergrote milt/lever/klieren), ik spoot ook fraxodi.
Nu ben ik weer gestart met de tabletten en ik voel me nu (na 4 dagen) weer ziek worden, moe, gevoelige huid, pijn in rug, misselijk, vol gevoel in buik.
Op de fraxodi reageer ik ook overgevoelig met grote, rode, warme harde plekken en jeuk op de plek.
Wie kent is hiermee bekend?  

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Froukje op Zaterdag 14 Maart 2009 om 18:25 Ongepaste reactie?

Die gevoelige huid komt me heel bekend voor. Mijn huisarts zei dat dit een overgevoeligheids reactie was voor acenocoumarol. De rest komt me niet bekend voor, maar toen ik het slikte kon mijn vriend me amper aanraken. Dan gilde ik het uit van de pijn. Ook de aderen onder mijn huid deden ontzettend zeer in het begin.


Geschreven door: meetje Belgie op Zaterdag 14 Maart 2009 om 20:56 Ongepaste reactie?

Hoi,

ik had ook al eens gereageerd op je vorige oproep. Ook bij ons in Belgie onderkennen ze de overgevoeligheid op de bloedverdunningsmedicijnen. Gelukkig hebben ze bij mij wel de reflex gehad om snel over te schakkelen op andere medicatie. Ik ben van Marevan naar Marcoumar gegaan en van fraxiparine/fraxodi naar clexane. Dit allemaal wel onder toezicht van de behandelend artsen. Ik lag toen al in het ziekenhuis voor DVT/longembolien. Sinds maandag echter ben ik (na 6 mnd)van de medactie verlost: geen pillen meer voor mij, joehoe.Enkel nog een steunkous klasse 1, en die moet ik niet eens elke dag dragen. Maar om goed uit te zoeken op welke stoffen ik reageer heb ik nog wel een afspraak met een neurologe/toxicologe. Zo zou er duidelijkheid kunnen komen wat voor mij goede/slechte medicatie is. Enfin, ik ben benieuwd.
Voorts ben ik na al die tijd (ongeval in mei 0smiley nog steeds moe, heel snel vermoeid met een gevoel van altijd op een lege batterij te functioneren. Ik krijg mijn conditie niet echt opgebouwd en recupereer zeer langzaam. De koude vlagen overvallen me nog steeds, eetlust heb ik niet, gevoelige aders in mijn been en ik ben nog steeds geen zonnetje in huis. Tja, de medicatie is al wel gestopt maar gezond ben ik nog lang niet. Dat zal nog veel tijd vragen vermoed ik zo.
Groetjes


Geschreven door: Jetta op Zondag 15 Maart 2009 om 18:45 Ongepaste reactie?

Hoi Froukje en Meetje!

Bedankt voor jullie reacties!
Ik was ondertussen al wat berichtjes tegengekomen over overgevoeligheid voor de fraxodi, maar vindt het ook fijn te lezen dat er ook meer mensen zijn met overgevoeligheid voor de pillen... Ik voel me na alles wat ik al heb meegemaakt een beetje een zeur worden...kom ik weer aan...
Weten jullie ook of het bezwaarlijk is om ondanks de bijwerkingen door te gaan met de tablettenen spuiten?
Vandaag iets minder pijn, maar vol gevoel in buik, overgevoelig vel op buik en onbestendig ziekig gevoel.
Allemaal niet heel ernstig, maar duidelijk minder fit als een paar dagen geleden,ik ging net weer de goede kant op en aan werken denken :-(

groetjes jetta


Geschreven door: Froukje op Zondag 15 Maart 2009 om 18:55 Ongepaste reactie?

Het is denk ik meer vervelend dan echt gevaarlijk, maar ik ben natuurlijk geen arts.
Ik zou naar mijn huisarts gaan en hem de klachten voorleggen.
Misschien zal ie tegenspartelen en zeggen dat het niet in de bijsluiter staat en zo voorts. Maar probeer of hij/zij met de trombosedienst wil overleggen voor een ander soort bloedverdunner.
Die Fraxodi zal je (denk ik) wel niet zo lang hoeven te spuiten, dus dat zal het grootste probleem niet meer zijn. Maar als je nog een half jaar aan de bloedverdunners moet, kan dat wel heel vervelend zijn.


Geschreven door: Jetta op Zondag 15 Maart 2009 om 20:21 Ongepaste reactie?

Hoi!

Fraxodi loopt inderdaad op z''n eind..maar ja dat dacht weken geleden ook al en ben er nu zo''n 45 dagen al aan... Overleg met huisarts is out of the question, hij heeft me toen ik een inwendige bloeding had weinig serieus genomen dus zal dat nu ook wel niet doen. ik pak het wel even op met de trombosedienst en anders evt nog internist.. Hoop gewoon dat t hier blij blijft..dan ben ik al redelijk tevreden.


Geschreven door: Cisca op Zaterdag 7 Februari 2015 om 10:25 Ongepaste reactie?

Ben sinds 7weken aan het spuiten met fraxodi, en nu sinds 1 week misselijk en een vol gevoel.
Iemand deze ervaring ook.


Geschreven door: Linda op Vrijdag 5 April 2019 om 23:18 Ongepaste reactie?

Herkenbaar idd, na een trombosebeen, had ook van het spuiten met Fraxodi pijnlijke en warme onderhuidse rode zwellingen, en jeuk rond de prikplek. Dit hield 4 dgn aan dus het zag er niet uit na een week op mn buik. Overgestapt op Clecane, geen jeuk, geen vervelende bijwerkingen. Alleen bij het inspuiten is de vloeistof wat venijniger maar verder prima. Blij dat ik ben overgestapt. Moet nog 3 mnd van de 6.....


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties