Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Geert

Geschreven op: Vrijdag 26 Maart 2010 om 20:17
Ongepast of beledigend?

Mijn vrouw heeft een drietal weken geleden een zware trombose gedaan in de vena cava in haar bekken. De bloedklonter is 15cm groot in het rechterbeen en zit ook voor een klein deeltje in het linkerbeen. in het linkerbeen heeft ze geen last. Ze krijgt nu haar bloedverdunners maar ze heeft nog veel pijn in haar rechterbeen. Momenteel heeft ze bijna geen koorts meer. Maar bepaalde dagen liep de koorts op tot 38.7įC.
Het ergste is dat ze momenteel bijna geen inspanningen kan doen. 5 meter stappen is voor haar een halve marrathon. Heeft iemand een idee hoe lang dit kan duren? Zal dit nog goedkomen? Is de koorts normaal bij zo''n trombose? Natuurlijk heeft ze het mentaal nu ook wat moeilijk. Het zal haar misschien goed doen eens een ervaring te horen van iemand die dit ook heeft meegemaakt. Vooraf bedankt aan ieder die wil reageren. Geert 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Sylvia Borin op Vrijdag 26 Maart 2010 om 21:56 Ongepaste reactie?

De trombose geeft een soort ontstekingsreactie in je lichaam, vandaar de koorts. Verhoging en echte koorts is niet zo vreemd bij trombose/emboliŽn. Ook nachtzweten bijvoorbeeld kan voorkomen (echt zo erg dat het lijkt alsof iemand emmers water in bed heeft gegooid).

De moeheid en mentale dip klinken ook niet vreemd. Je lichaam moet de trombose opruimen, en net als bij bijv. griep kun je daarbij echt moe zijn. Mentaal moet je verwerken dat je een aandoening hebt doorgemaakt die naast pijnlijk en vermoeiend je ook tot patient maakt en bovendien bij grote / vele longemboliŽn levensgevaarlijk kan zijn. Bovendien voel je je niet top en voilŗ, alle ingredienten voor een mentale tik (klap).

Zelf vond ik de pijn het meest belemmerend. De trombose zorgt dat je bloed niet uit je been weg kan en een paar stappen strompelen was bij mij extreem pijnlijk. De arts op de spoedeisende hulp verzekerde mij dat het beter was te mobiliseren ipv op bed liggen. Mobiliseren zo ver pijn en stuwing het toelaten, werd gezegd. De eerste week was dat dus strompelen van bed naar bank en vice versa. Dat verschilt per persoon, het gaat erom dat de bloedstroom weer enigszins door het verstopte vat weg kan stromen.


Geschreven door: John op Dinsdag 20 April 2010 om 21:37 Ongepaste reactie?

Hallo, ik lees dit bericht en wilde even reageren..
Ik ben een man van nu 40 jaar, november 2008 van het een op andere moment nachtzweten.....een 2 tal weken achter elkaar...
Toen ineens van de een op de andere dag....s''morgen pijn in rechter been tijdens douchen, later vevolgd door ook pijn in linker been...naar huisarts...zag niks, want ondertussen had ik 2 even dikke benen.Toen naar ziekenhuis, SEH, geen echte problemen waar te nemen, waaschijnlijk over belast...aldus dienstdoende arts.Toen kwam er toevallig een vaatarts voorbij, die liet echo maken en binnen 2 minuten was duidelijk dat mijn beide bekken aderen en mijn onderste holle ader dicht zaten (venacava).Ooorzaak: nog steeds niet bekend, en ook niet meer te achterhalen aldus alle geleerden.
Maar toen:
Artsen: waarschijnlijk deels invalide, maar alles wat beter kan is mee genomen.
Ik kon niet meer lopen, 3 meter deed mega zeer en trappen kon al helemaal niet.Maar ik moest en zou door gaan, niet in een rolstoel en niet op een po-stoel.Reslutaat: na HEEEEEEEEEL veel bewegen en veel ploeteren kan ik nu weer hele dagen weken, fietsen, rennen, eigenlijk alles wat ik deed, alleen minder lang en verzuur sneller in mn benen.Over mn romp veel dikke aderen, benen niets meer te zien door nu bijna 2 jaar koussen dragen.
Ik zit mn leven lang aan de antistolling en die dosering doe ik nu zelf thuis ism trombose dienst, drink een wijntje en een biertje en voel me weer toppie...
Dus 1 advies: niet het koppie laten hangen en veel lopen en fietsen, bewegen is de enige remedie en DRAAG die kousen!!!
Pijn is bijmij zo goed als weg, tuurlijk doet de ene dag meer "pijn"dan de andere, maar ik verbaasde bij mijn laatste controle alle artsen .
DOORGAAN EN KOP OP!!!!


Geschreven door: rosa op Zondag 20 Juni 2010 om 12:09 Ongepaste reactie?

even een positief bericht van hoe het ook kan lopen.

drie jaar geleden kreeg ik ook een grote trombose aan de linkerkant in het bekken, waardoor enorme klachten aan likderbeen.moest een week bedrust houden in het ziekenhuis en in de zwachtels. (over die bedrust zijn de menignen trouwens verdeeld)
arts was erg pessimistisch en zei dat ik waarschijnlijk afgekeurd zou worden voor staande beroepen, vond het been er erg slecht uitzien. bewegen was wel belangrijk zei hij.
eenmaal thuis, met kousen, heb ik dat advies opgepikt en ben tegen de pijn in veel gaan bewegen. Kon in het begin nog geen vijf stappen zetten. Been zwol dan helemaal op en deed verschrikkelijk pijn. toch bklijven bewegen en dan steeds weer been omhoog. in het begin moest ik dan echt steeds weer in bed gaan liggen met been een tijd omhoog. bewegen ging steeds beter. na drie maanden waren eigenlijk alle klachten zo goed als over!!!! ben wel braaf kous blijven dragen. arts viel echt achterover van verbazing. later bleek uit onderzoek dat mijn lijf zelf een shunt heeft aangelegd. nu is het afwachten of de kwaliteit daarvan goed blijft. dat valt namelijk niet met een echo te beoordelen. heb nu af en toe last van druk in mijn lies en moet wel kousen blijven dragen. maar in evrgelijking met de pijn in het begin stelt dat niets voor.
dus ik weet hoe naar het is in het begin maar er kan dus nog veel verbetering komen. dragen van de kous en bewegen zijn dus erg belangrijk. het is erg logisch dat zij er moe en gedeprimeerd van is. het is een hele klap, geeft veel onzekerheid en veel lichamelijke klachten.
ik hoorde pas een paar maanden geleden dat je van een trombose ook erg moe kan worden, nou dat had ik in het begin wel willen weten!

groet en heel veel succes!


Geschreven door: paula op Maandag 21 Juni 2010 om 17:41 Ongepaste reactie?

In 2004 werd ik benauwd maar omdat we op vakantie waren geweest dacht ik dat ik een verkoudheidje had opgelopen. Was wel zo erg dat na 5 meter lopen ik echt moest blijven staan om op adem te komen. Maar na paar dagen ging het weer beter dus verder niet meer bij na gedacht.
Toen kreeg ik een soort spierpijn gevoel in mijn linkerbil maar omdat ik veel aan sport deed dacht ik er verder niet bijna tot dat de pijn steeds heftiger werd en ik over het weekend snachts zittend in de stoel heb doorgebracht.
Smaandags direct naar de huisarts die mij direct doorgestuurd heeft naar ziekenhuis ivm verdenking baarmoeder ontsteking.
Mijn bloedwaarden waren helemaal in de war maar konden geen baarmoederontsteking contstateren chirurg gekeken die me weer doorgestuurd. Al met al hebben ze me opgenomen en gaan behandelen als zijnde baarmoederontsteking. De pijn in mijn bil ging uitstralen naar baarmoeder buik been noem maar op. Tot dat ik sochtends na een verschrikkelijke nacht te hebben gehad ik sochtends mijn dekens terug sloeg en mijn linker been paars tot zwart aantoe was binnen een uur had die de omvang van 85cm( en ben een slank typ)
Ik dacht nou ik heb trombose antistolling erin en kous aan en weer naar huis.
Maar liep anders: Artsen waren enorm onder de indruk hadden nog nooit zon trombose gezien door de ct scan heen geweest en bleek ik vanaf mijn navel tot aan mijn linker knie vol te zitten met stolsels. Ook mijn longen waren een grote gaten kaas aldus de arts.
Ik heb 5 weken in het ziekhuis gelegen waarvan een aantal dagen kritiek.
Enorm veel pijn gehad en nog steeds.
Lopen ging moeilijk kleine stapjes vooruit, helaas hou ik uitval achtig verschijnselen in mijn linkerbeen bij lang lopen. Ik heb bij lange afstanden toch een kruk nodig.
Been heeft houd bij mij het gevoel of er elecktriseteit doorheen loopt slapend linkerbeen, ook rechtop zitten wil bij mij lange tijd achter een niet meer ivm beschadiging van mijn buikader.
Draag een steunkous over mijn linkerbeen die doorloopt tot onder mijn borsten.
uit onderzoek ik gebleken dat ik een stollingsafwijking in mijn bloed heb gebruik dus voor altijd antistolling en doe aan zelfmeeting.
Gelukkig ben ik door de dermatoloog doorgestuurd naar pijnpoli en samen met hun heb ik nu medicijnen en pijnstillers die ervoor zorgen dat ik de dag redelijk door kom.
Voor mij heeft het helaas minder goed uitgepakt, maar ben blij dat ik nog leef.
Dit kan ik nu zeggen na 6 jaar maar de acceptatie hiervan heeft lang geduurd!
Blijf bewegen maar luister na je lichaam die verteld je wel of het wel of niet wil!
Het moe zijn is logisch je lichaam heeft tijd nodig om de stolsels op te ruimen en te herstellen.
Ik wens je heel veel sterkte de komende periode toe!


Geschreven door: rosa op Maandag 21 Juni 2010 om 20:15 Ongepaste reactie?

Dag Paula,

Wat een heftig verhaal. Wat een moed en kracht zul jij nodig hebben gehad om te komen waar je nu bent!!!


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties