Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Maria

Geschreven op: Maandag 29 November 2010 om 19:34
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,

Op dit moment lig ik (22 jaar) in bed te herstellen van een sinustrombose (hoofd) en ernstige bloedarmoede. Vorige week maandag begon bij mij de hoofdpijn die in vlagen kwam. De ene dag had ik er erger last van dan de andere. Op vrijdag werd de hoofdpijn ondragelijk en begon ik ook over te geven. De huisarts dacht ook migraine en gaf me zetpillen. Die hielpen me niks voor mijn gevoel. op zaterdag en zondag was de hoofdpijn iets minder maar was ik super moe. OP maandag ben ik ook flauw gevallen en opgenomen in het ziekenhuis. Daar hebben ze een scan gemaakt en is ook een sinustrombose geconstateerd. Tegelijk had ik ook ernstige bloedarmoede. Paar dagen in het ziekenhuis gelegen en zit nu ook aan de bloedverdunners. Moet ook elke dag een trombose spuit. Echt nare prikken zijn dat. De oorzaak is nog onbekend maar er word toch wel aan de pil gedacht.

wie heeft dit ook meegemaakt en is het toen vaker terug gekomen?

Hoe lang moest je aan de bloedverdunners?

Hoe lang heb je rust genomen?

groetjes maria 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Christa op Vrijdag 3 December 2010 om 10:11 Ongepaste reactie?

Hallo Maria,

Wat een naar verhaal is je overkomen. Ik heb zelf sinds eind oktober trombose in mijn linkerbeen tot vlak boven de lies. Ook is spuit. Doe jij het zelf of laat je het doen door de thuiszorg of je vriend (als je die hebt natuurlijk). Ik moet zelf een half jaar spuiten, hebben ze jou geen periode genoemd ? Ik hoefde geen rust te nemen, moet zelfs flink actief zijn, maar aangezien jij de trombose ergens anders hebt... Je kunt altijd je arts ernaar vragen, heb ik ook gedaan want het was allemaal erg plotseling en onwerkelijk. Ik wens je veel sterkte toe ! Groeten van Christa


Geschreven door: maria op Vrijdag 10 December 2010 om 16:54 Ongepaste reactie?

Hallo Christa,

Dat is ook heel vervelend in je been zeg.. Ik hoef gelukkig nu niet meer te spuiten. Ik liet het mijn vader doen mijn vriend kon het niet aanzien hahah. Ze hebben mij niet heel veel uitleg gegeven. Ik moet in iedergeval wel heel rustig aan doen en goed naar mijn lijf luisteren wat ik wel en niet kan. Maar ik merk nu nog steeds dat als ik bijvoorbeeld mijn werk probeer (zit achter de comp) dat het te druk wordt in mijn hoofd. Heb soms het gevoel alsof er een baksteen op mijn hoofd ligt heel naar. Heb over een week een afspraak met de internist en hopelijk weet ik dan meer. Dat vind ik ook zo vervelend steeds niet weten wat de oorzaak kan zijn niet alleen van mijn trombose maar ook de bloedarmoede. Wat is bij jouw de oorzaak? Ook veel sterkte nog toegewenst! Ben blij dat ik met iemand kan praten die iets soort gelijks heeft ervaren. groetjes maria


Geschreven door: Christa op Vrijdag 10 December 2010 om 21:49 Ongepaste reactie?

Hallo Maria,

Dat je dingen kunt delen met lotgenoten heb ik ook als heel prettig ervaren en doe ik nog. Wat vervelend dat je last hebt van een zwaar hoofd, mag je er iets tegen slikken.
Ik heb mijn trombose op 28 oktober opgelopen, een week nadat onze kleine meid Fleur is geboren. Erg confronterend hoe kwetsbaar je kan zijn, moet er niet aan denken hoe het ook had kunnen aflopen... Maar goed, je zult er toch mee moeten leven. Niet teveel stilstaan bij de waarom vraag en de oorzaak want dat blijft waarschijnlijk alleen maar gissen en maakt je onzeker. Ik hoop dat je wat wijzer wordt na je bezoek aan de internist. Ik moet er toevallig ook volgende week (dinsdag) heen. Een vragenlijst helpt je vaak de belangrijkste dingen niet te vergeten.
Veel sterkte toegewenst en neem de tijd hoor !!
Groeten van Christa


Geschreven door: Maria op Maandag 13 December 2010 om 10:22 Ongepaste reactie?

Hee Christa,

Dat is zeker naar zeg ben je net bevallen en hoop je te genieten van je kleine meid gebeurd je dit :s Kun je wel weer lopen enz of gaat dat ook moeilijk? Wat ik nog het meest vervelende vind is dat ik mijn lijf niet meer vertrouw. Ben vorige week ook twee keer een paar uurtjes naar mijn stage geweest maar ik kan me gewoon niet concentreren en het is me snel te druk om me heen.. Ook ben ik bang om weer flauw te vallen. Daarom draag ik nu een sos armbandje dat mensen meteen weten wat er aan de hand is. Wil graag weten hoe lang dit kan duren, want ik heb echt geen idee. OOk een vraag voor de internist dus smiley Zal ook een vragenlijst op gaan stellen, want nu is het me allemaal niet duidelijk. Bedankt voor het reageren christa ik heb er heel veel aan.

groetjes marjolein


Geschreven door: Christa op Donderdag 16 December 2010 om 12:29 Ongepaste reactie?

Hallo Maria/Marjolein,

Ik herken het niet vertrouwen van je lijf. Dat heb ik ook wel hoor want je weet nooit of je er weer last van krijgt. Maar als je daar teveel bij stil gaat staan dan kun je wel gek worden. Je staat er immers ook niet bij stil of je van je fiets valt zodra je opstapt. Dit houd ik mijzelf steeds voor zodat ik het kan relativeren. Toch heb ik ook van die momenten hoor. Daarnaast ben jij flauw gevallen wat extra vervelend is. Een goed idee van het SOS bandje. Het is trouwens heel begrijpelijk dat je je niet kunt concentreren op je stage. Er is je iets heel naars zo plotseling overkomen. Neem er vooral de tijd voor ! Kun je er goed met je omgeving over praten ? Dat helpt mij namelijk heel goed. Ik hoop dat je inmiddels wat meer te wetn bent gekomen bij je internist. Ik heb mijn lijstje afgewerkt wat erg prettig was. En vragen tussendoor mag ik altijd bij mijn huisarts stellen wat ook heel fijn is. Lang lopen en staan is lastig, temeer omdat ik voor de klas sta als beroep. Ik krijg van mijn werkgever een verhoogde kruk dat is wel handig. Nu, veel sterkte en tot horens. Christa


Geschreven door: Hallo Christa, op Vrijdag 24 December 2010 om 22:40 Ongepaste reactie?

Maria is mijn tweede naam die gebruik ik vaak door elkaar smiley

Vind het heel vervelend dat ik het vertrouwen een beetje kwijt ben. Las net een ander topic waarin heel veel mensen hebben gereageerd die een sinus trombose hebben gehad. Er was zelfs iemand aan overleden. Hier ben ik erg door geschrokken. Ik heb eigenlijk niet echt door gehad afgelopen maand hoe erg de situatie was en wat er allemaal wel niet had kunnen gebeuren. Heb ook vanalles aan mijn internist gevraagd alleen zijn ze nog bezig met testen om alle mutaties uit te sluiten ook de zeldzame. Ik moet sowieso een half jaar aan de bloedverdunners. Wat heeft de internist bij jou allemaal gezegd? Gelukkig dat je werkgever zo met je meeleefd dat is heel fijn.

Ik kan gelukkig goed met mijn omgeving erover praten alleen zou ik graag eens een keer naar bijvoorbeeld een bijeenkomst voor mensen die een sinus trombose hebben gehad. Daar zou ik zoveel aan hebben. Las ook dat veel mensen nog lang daarna moe zijn en dat herken ik. Het wordt heel snel teveel aan mijn hoofd.

Eigenlijk moet ik meer rust nemen nu ben alweer begonnen met stage en heb eigenlijk niet veel uren meer die ik mag/kan missen. Hopelijk gaat het ondertussen alweer een stukje beter met jou.. Fijne kerstdagen toegewenst. Vind het heel fijn dat ik er in ieder geval met jou over kan praten. Bedankt voor deze steun en vooral luisterend oor. Marjolein


Geschreven door: Christa op Vrijdag 24 December 2010 om 23:11 Ongepaste reactie?

Hallo Marjolein,
Bij mij komt het ook op momenten dat ik mij zorgen maak over wat er allemaal gebeurd is en gebeuren kan. Toch probeer ik dit van mij af te zetten. Erover praten met lotgenoten is dan heel fijn, zij kennen het gevoel van onzekerheid en angst. Zo heb ik ook veel aan jouw verhaal, herken veel dingen, dan voel je je toch niet alleen staan. Van mijn internist heb ik te horen gekregen dat ik een afwijking in mijn bloedstolling heb. Dat noemen ze factor V hetrozygoot. Dat betekent dat ik dit geerfd heb van beide ouders waardoor ik meer risico loop op trombose etc. Was wel schrikken hoor, dat zijn dan van die momenten dat het je zenuwachtig en onzeker maakt... Verder mag ik over een half jaar stoppen met de medicatie, heb hier echter geen lekker gevoel bij, loop immers zonder medicatie nog meer risico... Tezijnertijd ga ik langs bij mijn huisarts voor advies. Voor het aan en uittrekken van de kous heb ik inmiddels een super handige hulp de easy on en easy off. Is nu een fluitje van een cent smiley. Je hebt het dus ook gelezen van het meisje wat overleden is aan een sinustrombose, schrok ik ook van hoor. Maar, betrek niet alles op jezelf ! Kun je trouwens niet iets regelen met je stage ? Ik weet natuurlijk niet wat voor opleiding je doet en of dat kan, maar je kunt altijd proberen. Zet jezelf bovenaan de lijst, dan maar wat langer studeren ! Ik ben zelf ook niet zo en mijn werk gaat vaak voor, maar sinds ik de trombose heb opgelopen ben ik daar wel in aan het veranderen (het is immers serieus genoeg). Nu, jij ook fijne kerstdagen ! Groeten van Christa


Geschreven door: Maria op Maandag 3 Januari 2011 om 22:14 Ongepaste reactie?

Hallo,

Wat naar christa dat je die afwijking hebt :s maar dat je dan mag stoppen over een half jaar dat snap ik niet. Lijkt me ook heel eng. Snap dat je daar geen goed gevoel bij hebt. De internist heeft bij mij nog niks gevonden en is nu bezig met verdere onderzoeken. dus nu moet ik 18 januari weer heen en 19 januari naar de neuroloog. Moet ook een half jaar aan de bloedverdunners en dan gaan ze een scan maken om te kijken of de prop weg is. Daarna gaan ze nog meer testen doen.

Met mijn stage is alles geregeld gelukkig hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken.. ga nu halve dagen heen. AAn het eind van de week ben ik dan wel erg moe maja dan haal ik het in ieder geval wel. Schrok idd heel erg van dat meisje. Ben heel blij dat het bij mij op tijd werd geconstateerd.

nog een gelukkig en hopelijk gezond jaar toegewenst christa. Heb het beetje druk gehad de laatste tijd en heb veel aan mijn hoofd daarom reageerde ik wat laat. maar ben jij nog veel moe.? Als ik in een drukke ruimte kom waar veel mensen praten dan word ik echt heel naar. Ontstaat er veel druk op mijn hoofd.. weet het niet anders te beschrijven..
Ben gewoon benieuwd wanneer ik me weer de oude voel voor zover ik de laatste tijd mezelf was...

groetjes maria


Geschreven door: Christa op Maandag 10 Januari 2011 om 15:30 Ongepaste reactie?

Hallo Maria,

Het is alweer even geleden dat ik reageerde. Ben nu namelijk net weer aan het werk na mijn zwangerschapsperiode. Is heel erg wennen... Wat fijn dat je stage geregeld is. De moeheid herken ik wel. Ben ook erg moe, zelfs al heb ik goed geslapen... Je moet echter niet vergeten dat je ook emotioneel heel wat meegemaakt hebt waardoor het ook kan zijn dat je moe bent. Daarnaast moet je lichaam zich weer herstellen wat ook energie kost. Je moet vooral kijken naar de positieve kant, bij jou is het inderdaad gelukkig op tijd gecontateerd (en bij mij ook). Ik ben inmiddels overgestapt op tabletvorm en mocht stoppen met spuiten (joepie), een hele opluchting want ik kon geen goed plekje om te spuiten meer vinden. Veel succes te komende tijd met je studie, pas wel goed op jezelf hoor ! Groeten van Christa


Geschreven door: Christa op Zaterdag 12 Februari 2011 om 21:12 Ongepaste reactie?

Hallo Maria,

Ben benieuwd hoe het met je gaat.
Hoop dat je je wat beter voelt en het goed gaat met je stage ?
Hoop nog eens iets van je te lezen.
Groeten van Christa


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties