Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sylvia

Geschreven op: Zondag 6 Maart 2011 om 12:42
Ongepast of beledigend?

Wanneer trekt de pijn weg bij trombosebeen ?

Afgelopen woensdag is bij mij trombosebeen vastgesteld. Ik had pijnklachten vanaf maandagavond, dus nog enigzins snel erbij geweest.
Nu krijg ik Fraxodi-spuitjes en heb ik een tijdelijke steunkous omdat de zwachtels afzakten. De echte steunkous wordt over 3weken aangemeten.
De trombose zit diep in mijn lies en is een flinke werd mij gezegd. Nu heb ik nog steeds hele erge pijn in mijn bovenbeen en kan niet staan of lopen.
Ondanks flink veel pijnstillers.

Kan iemand me vertellen wanneer de pijn gaat zakken ? Ik ben er nu al helemaal klaar mee en lig de hele dag op bed, kan echt niets anders. 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Sonja op Maandag 7 Maart 2011 om 00:32 Ongepaste reactie?

Hoi Hoi

Ik heb 2 trombose benen gehad de eerste was 7 cm dikker dan mijn andere been. De pijn zakt wel hoor. Ik weet niet of het voor jou ook geldt en wil je ook zeker niet bang maken maar mijn been voel ik nog steeds het is een pijn waar ik wel mee kan leven maar ik voel het wel 24-7. Ik ben ook 1 jaar bezig geweest in het ziekenhuis om weer normaal te kunnen lopen. De kous neemt de pijn ook wel iets weg hoor.Ik hoop dat depijn snel zakt voor je.

Heel veel sterkte
Groetjes Sonja


Geschreven door: Bep op Woensdag 9 Maart 2011 om 08:10 Ongepaste reactie?

Hoi Sylvia,

Ik heb ook een trombosebeen gehad en mijn been is ook nog iets dikker. Ik moet vanwege PTS de rest van mijn leven een kous dragen. Moet wel zeggen dat toen ik mijn definitieve kous kreeg de pijn aanzienlijk minder werd en het lopen beter ging. Hoe lang het duurt voor je weer normaal kunt lopen is voor iedereen verschillend. Je moet ( hoe frustrerend ook) het de tijd gunnen en goed naar je lichaam luisteren. Ik wens je veel sterkte en een spoedig herstel toe.

Groetjes Bep


Geschreven door: Lizzy op Maandag 14 Maart 2011 om 10:22 Ongepaste reactie?

Hoi Silvia,

Ik heb ruim 1 1/4 jaar geleden ook een trombose in mijn lies gehad, het heeft best wel lang geduurd voordat de pijn echt ging zakken... ongeveer 3 Š 4 weken. het heeft bij mijn ruim 5 weken geduurd voor ik weer een beetje met steun kon lopen en na 8 weken kon ik weer goed zonder steun lopen.. en na die 8 weken had ik ook geen pijnstillers meer nodig.
Door de steunkousen merk ik dat ik door de steun ervan veel minder last heb van mijn been.

Ik hoop dat je je snel wat beter voelt..

gr Lizzy


Geschreven door: Sylvia op Maandag 21 Maart 2011 om 00:10 Ongepaste reactie?

Hier even een update. Inmiddels is de pijn weer gezakt en slik ik geen pijnstillers meer. Mijn been doet wel nog veel pijn met lopen. Mijn internist heeft me aangeraden goed naar mijn lichaam te luisteren en niet "door de pijn heen" te gaan. Ik loop nog niet heel veel, maar er is vooruitgang. Toch gaat het allemaal erg langzaam... Ik maak me zorgen dat ik er iets aan ga overhouden. Mijn been was bij het ontdekken van de trombose 2 cm dikker. Dat is na gebruik van de kous en medicijnen afgenomen, maar nu merk ik dat ie weer dikker is geworden. Vraag me af of dat normaal is.

Ik hoop maar dat ik straks weer zonder zorgen kan lopen, en me niet druk meer hoef te maken. Ik merk dat ik heel onzeker ben over mijn gezondheid. Alsof ieder pukkeltje of opgezette klier gelijk iets naars betekend... Zal wel de impact van alles zijn, dat slijt hopelijk wel weer.

Morgen moet ik voor het eerst naar de trombosedienst en begin ik met fenprocoumon. Hopelijk niet al teveel bijwerkingen....


Geschreven door: Dieny op Donderdag 3 Mei 2018 om 13:05 Ongepaste reactie?

Hoe kan ik weten wanneer mijn trombosebeen over is? Ik gebruik nog wel bloedverdunners, en hoef pas over 1 jaar bij de arts terug te komen voor een looptest


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties