Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

priktips?

Geschreven op: Woensdag 29 Juni 2011 om 14:23
Ongepast of beledigend?

Wat is jouw tip hoe je het beste kunt prikken met bloedverdunners? Ik ben net zwanger en moet vanwege een eerdere trombose de hele zwangerschap prikken. De vorige keer was het 3 maanden en dat vond ik al geen pretje, zat binnen no-time onder de blauwe plekken en bulten, dus ik hoop dat ik met wat goede tips die 9 maanden kan doorkomen. Het maakt me niet uit wat, ik ga gewoon alles proberen smiley Alvast bedankt!
Groeten, M.  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Anna op Woensdag 29 Juni 2011 om 14:43 Ongepaste reactie?

Dag M,

Ik spuit zelf nu al 6 weken fraxodi, ga hopelijk deze week volledig over op sintrommitis (kon niet eerder vanwege allerlei onderzoeken) maar mijn ervaring is om iedere keer op een andere plaats te prikken (afwisselend) dus niet eerst 10 keer in je buik maar van buik links naar been rechts, been links, buik rechts etc. De ''eerste'' prikplaats heeft dan een aantal dagen om te herstellen en dat werkt bij mij in ieder geval wel! Succes!


Geschreven door: Marina op Donderdag 30 Juni 2011 om 08:41 Ongepaste reactie?

Je moet de plek na het prikken niet wrijven want dan wordt het ook erger. Ik kon alleen maar in mijn buik prikken. Maar ik wisselde het wel af. De ene keer aan de rechter kant en de volgende dag aan de linker kant.
En even rustig aandoen als je geprikt hebt. Je moet de vloeistof even de kans geven om het weg te laten trekken.

Suc6 er verder mee. Met het prikken maar ook met de zwangerschap.

Groetjes Marina smiley


Geschreven door: cyn op Zaterdag 2 Juli 2011 om 13:14 Ongepaste reactie?

ik ben ook zwanger en moet ook 9 maanden prikken.
ik prik fraxiparine.
in mijn buik durf ikniet te prikken dus ik doe het alleen in mijn benen.
ik ga altijd even op bed liggen en blijf meestal even liggen. als ik mijn broek weer direct aan trek wrijft dat langs die plek.
en daar komen blauwe plekken van.

succes!


Geschreven door: M. op Zondag 3 Juli 2011 om 21:35 Ongepaste reactie?

Bedankt voor jullie tips! Even rustig aan doen na het prikken wist ik echt niet dat dat uitmaakte.
Cyn, jij ook succes met je zwangerschap!


Geschreven door: Gina op Maandag 11 Juli 2011 om 10:24 Ongepaste reactie?

Ik moest ook de hele zwangerschap (en na die tijd) spuiten, ik deed dat altijd in de bovenbenen, afwisselend links en rechts. ik deed dat zittend en been goed ontspannen.
Succes met spuiten en natuurlijk de zwangerschap!!!


Geschreven door: M. op Zaterdag 13 Augustus 2011 om 10:18 Ongepaste reactie?

Hallo dames,
Ik ben alweer ruim een maand aan het prikken en het valt me nog niet tegen, tot nu toe 5 blauwe plekken gehad, jullie tips hebben geholpen :-) Heb nu wel rode jeukende plekken (heb al gelezen dat dat soort allergische reactie is), ik hoop dat dat niet erger wordt. Ze zijn gelukkig binnen een paar dagen weg. De zwangerschap gaat gelukkig goed, echo''s zijn allemaal goed, aankomende week 12 weken zwanger!
Groeten, Marinka


Geschreven door: Marina op Zaterdag 13 Augustus 2011 om 11:08 Ongepaste reactie?

@ Marinka,

Fijn om te horen dat het goed gaat met jouw en de kleine.
Houd de plekken waar je last van hebt goed in de gaten en als het niet goed meer gaat of je vertrouwd het niet trek dan aan de bel.
Geniet van je zwangerschap. En laat zo nu en dan even een berichtje achter hoe het met je gaat en met de zwangerschap natuurlijk.
groetjes Marina smiley


Geschreven door: Martine op Vrijdag 16 September 2011 om 12:12 Ongepaste reactie?

Hallo!

Ik heb in januari 2010 een paar kleine longemboliet''tjes gehad. Waarschijnlijk veroorzaakt door het te snel genezen van mijn bevalling een week eerder.

Ik ben volledig van alle medicatie af, echter wanneer ik weer zwanger zou willen worden, moet ik mij melden bij de huisarts, zij stuurt met door naar een internist of longarts.

Ik zou graag willen weten wat me te wachten staat bij een volgende zwangerschap en of jullie ook angstig zijn. Ik heb mede door de behandeling van de arst psychisch aardig wat last gehad. Als een arts mijn bloeddruk wil meten schiet mijn hartslag naar 150 bpm, waardoor mijn bovendruk omhoog schiet :-).....

@Marinka: wat fijn dat alles goed gaat! Succes ook met de rest van je zwangerschap!


Geschreven door: Heidi op Dinsdag 4 Oktober 2011 om 00:02 Ongepaste reactie?

Ik heb gemerkt dat ik minder last krijg van jeuk/blauwe plekken sinds ik een ander merk gebruik. Misschien een optie?

En wat staat je te wachten, mij stond 11 maanden antistolling spuiten te wachten. Maar ik durf geen IVF meer, omdat ik tijdens het spuiten van hormonen geen antistolling mag gebruiken.

Succes allemaal!


Geschreven door: Marinka op Zondag 9 Oktober 2011 om 18:26 Ongepaste reactie?

Hallo allemaal,
Inmiddels 20 weken onderweg en het gaat best goed. De allergische reactie is nog niet minder maar wordt ook niet erger. Ik smeer met mentholgel en dat verlicht de jeuk erg goed. Pas kwam ik op Icepower, dat wordt gebruikt bij spierpijn, maar helpt ook hierbij, vooral de zwelling wordt dan sneller minder. De zwangerschap gaat prima en ben er echt van aan het genieten! @Martine ik heb best lang nagedacht of ik zwanger wilde worden en wilde er ook vol voor gaan met die maanden prikken. Misschien als je het wat tijd geeft word je minder angstig, dat was bij mij iig wel zo. En vergeet niet dat je goed in de gaten wordt gehouden,


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties