Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Karin

Geschreven op: Woensdag 5 November 2003 om 15:12
Ongepast of beledigend?

Heb 2,5 jaar geleden een trombose in de been gekregen, gepaard met een longembolie. Bleek dat de homocisteönewaarde in mijn bloed niet goed was. Ben sinds kort gestopt met de Sintrom omdat ik heel graag zwanger wil worden. Ben overgegaan naar vitamine B6 + B12 + foliumzuur. Ben wel bang voor een eventuele zwangerschap + bevalling. Is dit aan te raden? Heeft iemand hier ervaring mee? Raadgevingen altijd welkom? Alvast dank! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: helma op Woensdag 5 November 2003 om 15:31 Ongepaste reactie?

Hallo Karin.
3 maanden terug had ik een acute afsluiting van de hoofdader in mijn arm
ben hieraan twee keer geopereert maar er vormde zich weer een stolsel(durven niet nogmaals te opereren)
uit onderzoek bleek dat ook mijn homocysteine veel tehoog was(2smiley en dat dit waarschijnlijk de oorzaak van mijn stolsels is.Ik slik nu cardox 5 en gehalte is nu 6.1 maar moet het wel blijven slikken voor de rest avan mijn leven dat zal bij jou ook wel zo zijn
Verder slik ik 6 tot 7 acenocoumarol tabletten per dag. Wat het stoppen met deze medicatie in jou geval inhoud op een zwagerschap weet ik niet maar ik denk dat je je bloed gewoon regelmatig moet laten controleren zodat je tijdig weet hoe het er voor staat.
Heel veel succes en ik hoop dat alles goed voor je verloopt.


Geschreven door: yvonne op Vrijdag 14 November 2003 om 13:43 Ongepaste reactie?

Ik hoop dat je wel in overleg met je dokter bent gestopt met sintrom!Want als je het moet gebruiken en ermee stopt kunnen er nare gevolgen komen,ik zou naar de dokter gaan,er zijn speciale medicijnen ervoor als je wel zwanger wilt worden,pas op ,niet zomaar stoppen,straks krijg je weer een trombose,mijn advies dus ,ga naar de dokter,en stop niet zomaar op eigen houtje met de medicijnen!!!


Geschreven door: Karlijn op Zondag 16 November 2003 om 16:30 Ongepaste reactie?

Hallo,

Ook bij mij is mijn homocysteine waarde tehoog in mijn bloed hier ben ik achter gekomen nadat het bij mijn zusje te hoog is.
De vaatchirurg rade haar aan om broers, zussen ouders en eventueel je kinder hierop te laten testen omdat een tehoog homocysteinewaarde erfelijk is. Wist je dit of is dit ook nieuw voor jou. Succes met alles.


Geschreven door: Karin op Woensdag 26 November 2003 om 13:24 Ongepaste reactie?

Hoi allemaal,
Na overleg met de huisarts + specialist ben ik inderdaad pas gestopt met de sintorm. En het strafste is dat ik blijkbaar ondertussen al zwanger ben! Yess! Heb voor morgen een afspraak met de specialist en zal waarschijnlijk verder moeten gaan met fraxiparine gedurende de hele zwangerschap (hoop het toch want heb toch wel wat meer last...). Ivm de erfelijkheid had ik dit ook reeds aan de specialist gevraagd en die zei dat het risico "zeer klein" was. Ge ziet maar, zeker bedankt voor de tip. Je weet beter te veel dan te weinig.
Ben benieuwd voor morgen maar nog iets benieuwder naar de echo van 5/12.. Wish me luck.
groetjes,


Geschreven door: Jolanda Glijnis op Woensdag 26 November 2003 om 13:29 Ongepaste reactie?

Hoi Karin,

Ik ben heel benieuwd hoe het gedurende jouw zwangerschap gaat, want ik heb tijdens mijn eerste zwangerschap een longembolie gehad. Ik ben na een half jaar gestopt met marcoumar en het gaat nu heel goed. Houd ons op de hoogte want ik lees nog weinig verhalen over zwangerschap en trombose. Mijn verhaal kun je elders ook vinden. Geniet er alvast van. Oh ja ik ben benieuwd naar je leeftijd?


Geschreven door: Karin op Donderdag 18 December 2003 om 12:29 Ongepaste reactie?

hey Jolanda, ten eerste, ik ben 32.
Ben dan ondertussen naar specialist geweest en aangezien de doorstroming momenteel nog goed is, heeft hij aangeraden om niets extra te nemen, zelfs fraxiparine zou hij te riskant vinden..... Moet terug als ik over 3 maanden ver ben en dan eventueel wel die spuitjes te nemen. Moet wel lange kousen gaan halen (tot op de buik) en veel wisselbaden nemen en de vitaminen en foliumzuur. Tot hier toe heb ik eigenlijk nog geen problemen (ben ook nog maar 2 maandjes verder..). Ben wel wa ongeruster maar blijf positief. Het kleintje is zooo welkom!
PS : waar kan ik je verhaal vinden aub?
Veel groetjes,


Geschreven door: jolanda op Zondag 21 December 2003 om 12:38 Ongepaste reactie?

Hoi Karin,

mijn verhaal is te vinden onder het kopje met J.Glijnis. Veel succes verder en houd ons op de hoogte, ik blijf benieuwd en met extra informatie kun je daar toch mee naar artsen toestappen en vind dat erg belangrijk, want je weet nooit voor eventueel een volgend kindje. Ik hoor het wel weer.
Groeten.


Geschreven door: Roos op Dinsdag 13 Januari 2004 om 14:38 Ongepaste reactie?

Hoi Karin,

Op de eerste plaats gefeliciteerd met je zwangerschap, ik hoop dat alles nog oke gaat geniet er maar lekker van want het is zo leuk.
In okt.´94 kreeg ik mijn eerste trombosebeen en ben hier een half jaar voor behandeld met antistolling en moest een kous dragen. In ´99 en ´01 ben ik bevallen van gezonde dochters. Wel heb ik in het kraambed fraxiparine gespoten. Zes weken na de geboorte van mijn tweede dochter kreeg ik weer een trombosebeen en ben 4 maanden behandeld met antistolling, ik mocht hierdoor geen borstvoeding meer geven dit was wel jammer. De internist heeft nu wel aangegeven dat ik bij een volgende zwangerschap behandeld zal moeten worden als trombosepatient. Ik zou heel graag nog een kind willen, maar mijn trombose verleden maakt me toch angstig hiervoor. Ik ben dus ook heel benieuwd hoe jouw zwangerschap verloopt en zou graag op de hoogte willen blijven.

groeten, Roos


Geschreven door: Karin op Maandag 16 Februari 2004 om 15:50 Ongepaste reactie?

Hier nog even een updatje : vorige week naar de specialist op controle geweest en hij is zeer tevreden. Been ziet er nog goed uit (spatadertjes komen en er staan een paar blauwe plekken maar nog niets alarmerends). Hij heeft beslist dat ik voorlopig zo verder moet doen, dus de vitaminencombinatie. Hij drukte nogmaals op het belang van de wisselbaden en ook de kousen zijn heel belangrijk. Dus vol goede moed de volgende 2 maand in (dan moet ik terug).
En met ons kleintje is ook alles zeer goed, doorstroming placenta ook heel goed. Ondertussen 'al' 12 cm en yes, ik voel het al een beetje (ben nu 4 maand).
Alles verloopt dus goed... So far so good. Groetjes, Karin & Jr.


Geschreven door: rysje op Vrijdag 12 Maart 2004 om 10:21 Ongepaste reactie?

ik heb 5jaar geleden een pracht van een dochter gekregen ook met een trombosebeen nu ben ik zwanger en spuit fraxiparine maar heb wel enorm schrik voor die trombose


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties