Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Wiebke Bos

Geschreven op: Maandag 15 Maart 2004 om 18:44
Ongepast of beledigend?

Bijna 5 maanden geleden heb ik een diepeveneuze trombose gehad, toen was ik 18. Ik gebruikte zo'n 1 1/2 jaar de pil (Microgynon 30) en daardoor in combinatie met de erfelijke aandoening Hyperhomocysteïnemie (was toen nog niet bekend, dat ik het had) heb ik dat gekregen. Nou ben ik op zoek naar andere mensen, die ook deze aandoening hebben... Daarnaast ben ik benieuwd welke vorm van anticonceptie andere vrouwen gebruiken, die ook de pil niet meer mogen gebruiken? 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Ing op Zondag 28 Maart 2004 om 20:40 Ongepaste reactie?

Hoi Wiebke,

Bij mij is onlangs hyperhomocysteïnemie geconstateerd, laatst gemeten homocysteinewaarde was 33,3. Veel verdere informatie heb ik niet gekregen van de behandelend artsen, alleen dat er over een tijdje opnieuw bloed geprikt moet worden.

Gr. Ing


Geschreven door: Re.. op Maandag 29 Maart 2004 om 12:59 Ongepaste reactie?

Hyperhomocysteïnemie is een erfelijke aandoening. Wordt er bij jou niet een familiair onderzoek gedaan?
En daarbij kan deze aandoening nogal ernstige gevolgen hebben als hersen- en hartinfarcten. Beetje vreemd dat je er niet behandeld voor wordt. In welk ziekenhuis wordt je behandelt?

Gr. Wiebke


Geschreven door: Ing op Woensdag 31 Maart 2004 om 22:59 Ongepaste reactie?

Hoi,

Het is zeker vreemd, familiair onderzoek wordt er niet gedaan, terwijl er hart- en vaatziekten voorkomen in de familie (grootmoeder had trombose, oom op jonge leeftijd hartinfarct). Ik moet alleen van tijd tot tijd bloed prikken om te zien hoe de waarde is van het homocysteine. Nu moet ik erbij zeggen dat ik meerdere klachten heb, waaronder vitamine B tekorten waarvoor tot nu toe geen oorzaak is te vinden. Nu weet ik wel dat vitamine B12 heel belangrijk is gebleken in het homocysteine proces. (Ik begn met een B12 tekort, daarna B11 (foliumzuur) tekort, vervolgens B6 tekort, vitamine D tekort, en nu weer B11 tekort, allerlei onderzoeken gehad...geen medische oorzaak, ook ligt het niet aan een eenzijdige voeding)

Ik word momenteel niet meer in een ziekenhuis behandeld, ik ben terugverwezen naar de huisarts die dus de controle moet houden op de homocysteinewaarde.

Gr. Ing


Geschreven door: Wiebke Bos op Donderdag 1 April 2004 om 10:14 Ongepaste reactie?

Een tekort aan B12 en B11 veroorzaken toch Hyperhomocysteïnemie? Tenminste ik krijg binnenkort een behandeling daarmee om de waarden in mn bloed weer te normaliseren.
Heeft de Hyperhomocysteïnemie zich bij jou al geuit in trombose of infarcten?

Mvg,
Wiebke Bos


Geschreven door: Judith op Donderdag 1 April 2004 om 21:13 Ongepaste reactie?

Hoi Wiebke,

Ikzelf ben 23 en sinds januari is er bij ook dvt en longembolie geconstateerd. Ze weten bij mij nog geen oorzaak. Ik gebruik ook microgynon 30, maar volgens mijn behandelend arts ligt de oorzaak daar niet. Ik juni mag ik -voorlopig- stoppen met de bloedverdunners en dan pas kunnen ze bloedonderzoeken doen. Was dit ook bij jou? Hoe hebben ze bij jou de oorzaak vastgesteld/onderzocht? Ik ben benieuwd, want ik voor mij is het nog allemaal onduidelijk!! Groetjes, Judith


Geschreven door: Wiebke op Donderdag 1 April 2004 om 21:22 Ongepaste reactie?

Hai Judith,

Nee zo is het bij mij niet gegaan. Ik gebruik nog steeds bloedverdunners maar ben op 2 weekjes daar gelukkig mee klaar smiley Eindelijk niet meer prikken!

In het begin moest ik elke week naar het ziekenhuis om bloed te prikken en nu 1x in de 6 weken. Uit deze onderzoeken is de oorzaak gebleken: Namelijk de pil en de aandoening Hyperhomocysteïnemie.

Mag jij gewoon de pil blijven gebruiken dan? Ik namelijk niet en dat is erg vervelend, want ik heb geen idee wat ik als vervanger moet gaan gebruiken.

Sterkte met alles!


Geschreven door: leonie Jansen op Woensdag 27 Juni 2012 om 09:50 Ongepaste reactie?

Ik ben 7 jaar geleden in zwolle bevallen van een dochter door het Hellp syndroom toen kwamen ze er bij mij ook achter via belasting test ik slik nu foliumzuur en pyridoxine elke dag ook ik mag geen anticonceptie. Mijn man is wel geholpen maar na de laatste bevalling van een zoon alleen maar klachten kwa hoofdpijn snel moe emotioneel. En hevige menstuatie ik wil dus ook aan de pil maar goed dat mag dus niet. En als je dan vraagt wat dan wel mag komt er geen antwoord. Ik vraag binnen kort een verwijzing bij de arts in zwolle die mij toen hielp weet ik meer dan laat ik het weten.


Geschreven door: L op Donderdag 11 Oktober 2018 om 16:06 Ongepaste reactie?

De diagnose werd bij mij gesteld 21 jaar geleden.
Eerste jaren foliumzuur 5mg geslikt. Nieuwe onderzoeken wijzen uit dat het niet direct bewezen is. Ik heb nooit geen last meer gehad van een embolie.


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geïndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiënt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties