Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Thea

Geschreven op: Zondag 22 Mei 2016 om 20:42
Ongepast of beledigend?

Mijn man heeft vorig jaar (toen 41) ook een darminfarct gehad. Ook hier begon het met buikpijn, maar ja, het was winter dus iedereen had wel een griepje. Na wruim een week buikpijn was de pijn na een week ondragelijk geworden; op naar de huisarts en daarna door naar de eerste hulp.
Op de SEH werden foto''s gemaakt en hierop was te zien dat de darmen vol zaten. Conclusie: meneer, u krijg een laxeermiddel mee. Dasr zal de boel wel van loskomen. Die avond en nacht twee liter laxeermiddel genomen, waarvan de helft er aan de bovenkant weer uitkwam. Logisch want de darmen zaten immers vol. Verder kwam er niets los.
De volgende ochtend terug naar de SEH. Gelukkig werd er na binnenkomst meteen een echo aangevraagd. Hierop was te zien dat er geen doorbloeding was in de slagaders om de darmen. Ter bevestiging moest er nog een CT scan komen waarop het darminfarct werd vastgesteld.
Hierna moest mijn man worden overgebracht naar Medisch Spectrum Twente waar men gespecialiseerd is in darminfarcten.
Daar werd mij pas de ernst van de situatie duidelijk en zei de arts dat we maar afscheid van elkaar moesten nemen. De operatie heeft die avond en nacht bijna 6 uur geduurd en hebben ze twee meter dunne darm weggehaald. In de daarop volgende dagen hebben ze dagelijks gekeken naar de resterende darm en telkens meer darm weg moeten halen omdat het weefsel was afgestorven. Na de vierde operatie was er nog 40 cm dunne darm over.
Na een ziekenhuisopname van 50 dagen mocht hij naar huis en ondertussen was de zoektocht naar de oorzaak begonnen. Eenmaal thuis had hij nog wel steeds last van tromboses en longembolieŽn, zelf onder het gebruik van twee soorten antistolling. Na bijna anderhalf jaar is bij hem de oorzaak gevonden: kanker i.v.m. een genetisch defect op een bepaald gen (ALK-gen). Deze soort is behandelbaar en als het goed is, zullen ook de tromboses tot rust komen.

Qua voeding is hij deels aangewezen op infuusvoeding, TPV.
 

Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht. U kunt als eerste reageren door hieronder uw reactie te typen.

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties