Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Angelique

Geschreven op: Maandag 28 Juni 2004 om 12:48
Ongepast of beledigend?

Vorige week is er oogtrombose vastgesteld aan een oog. Mijn klachten zijn pijn aan het oog en slecht zicht. Zijn de klachten van blijvende aard of zijn er ook mensen bij wie de klachten verminderd of verdwenen zijn. Wat zijn de ervaringen van mensen met oogtrombose, graag reacties!!!!  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 22 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: nancy op Woensdag 13 Juli 2005 om 14:38 Ongepaste reactie?

Mijn moeder van 75 heeft gisteren een oogtrombose gehad. Ze heeft hiervoor oogdruppels en bloedverdunners gehad. Ze moet sochtens een pilletje bloedver-dunner slikken en 2x per dag oogdrup-pels tegen de bloeddruk. Ik maak me veel zorgen om haar. Ze heeft de trombose aan haar enige goede oog. Met haar andere oog kan ze al jaren niets meer zien. Ze kan pas maandag in het ziekenhuis terecht. Ze heeft al een poosje pijn in haar kuiten en ik vraag me af of ze geen risico op een beroerte loopt.


Geschreven door: Cunera op Maandag 28 Juni 2004 om 19:24 Ongepaste reactie?

Ik heb in november 2003 ook een oogtrombose gehad.
Ik heb geen pijn gehad. Ik ben ook gelaserd voor bloedinkjes in mijn oog. Mijn zicht is niet verbeterd en zal ook niet verbeteren volgens de oogarts.
Het is niet makkelijk om daaraan te wennen. Hopelijk wen ik er wel aan. Hoe is het bij jou gekomen? Bij mij is geen oorzaak gevonden.


Geschreven door: Angelique op Vrijdag 9 Juli 2004 om 12:35 Ongepaste reactie?

Ten 1e bedankt voor je reactie!!!!
Vorige week ben ik bij de internist geweest, bloed afgenomen e.d.. ik krijg eind van de maand de uitslag. Dus de oorzaak weet ik nog niet, maar gebruik van de pil werkt niet mee. Ik ben afgelopen woensdag bij de oogarts geweest voor een FAG, daar krijg ik de uitslag begin augustus van. Inderdaad vertekde hij mij ook dat het zicht in het oog niet zal verbeteren. Maandag heb ik een gezichtsveldonderzoek. Hoeveel procent mis jij van je zicht? Het is inderdaad lastig dat slechte zicht, het is een soort 'dode hoek'. Slik jij ook bloedverdunners en zoja, moet je die altijd blijven slikken of voor een bepaalde periode? Ik hoor graag weer van je.


Geschreven door: Cunera op Zondag 11 Juli 2004 om 18:25 Ongepaste reactie?

Leuk dat je even gereageerd hebt.
Hoeveel ik van mijn zicht mis weet ik niet precies. Ik mis geen hoek, maar in het midden van mijn oog zit een wolk waardoor het heel onrustig wordt Daaromheen zie ik nog wel wat. Maar ik zie heel wazig met mijn linkeroog.
Ik gebruik wel bloedverdunners carbasalaatcalcium 38 mg.. Die moet ik mijn hele leven blijven slikken, maar dat is niet zo erg als het maar niet terugkomt.
Je mag mij eventueel ook wel op mijn privemail mailen. Dit is vdberg1@home.nl


Geschreven door: angeliquevdwerf@hotmail.com op Dinsdag 13 Juli 2004 om 13:08 Ongepaste reactie?

Ik slik ook carbasalaatcalcium. Gister een gezichtsveldonderzoek gehad, verschil met mijn goeie oog was wel duidelijk. Kreeg vanochtend een telefoontje van het ziekenhuis, ipv 6 augustus krijg ik as vrijdag de uitslag van de FAG foto's. Ik heb niet zo'n goed voorgevoel, waarom moet ik anders eerder komen?? Maargoed, we wachten af. Ik laat het je wel horen. Dan mail ik je op je privemail. Mijn emailadres is werf@quicknet.nl. Tot gauw!


Geschreven door: Thea op Maandag 16 Augustus 2004 om 19:37 Ongepaste reactie?

Hallo Angelque,

Ik heb zo ongeveer hetzelfde verhaal als jij. Half juni kreeg ik plotseling aan mijn rechter oog gezichtsverlies. Ik dacht even dat het kwam doordat ik verblind werd door de zon. Maar het gezichtsverlies bleef aanhouden. Na veertien dagen afwachten ben ik op een morgen naar de huisarts gegaan, van hem moest ik meteen 'S middags al naar de oogarts. De oogarts constateerde dus ook trombose aan het oog.
De oogarts zei het gezichtsverlies niet te kunnen verhelpen. Wel moest ik asperine gaan gebruiken (bloedverdunners) en ik moest een afspraak maken met een neuroloog. Intussen heb ik een afspraak met een neuroloog gemaakt. Ik moet daar binnenkort heen. Ik vind de beperking wel lastig. Als ik me ogen fixeer op b.v. een tekst dan zie ik de letters en het onderste gedeelte niet meer. Ik ben 49 jaar mag ik weten hoe oud jij bent?


Geschreven door: british op Donderdag 19 Augustus 2004 om 18:57 Ongepaste reactie?

Ik heb nu voor de derde keer een oogtrombose. De eerste keer ong. 5 jaar geleden aan mijn rechteroog. Ik werd meteen doorgestuurd naar de internist die kon niks vinden. Na alle onderzoeken bij de oogarts bleek dat ik een beperkt gezichtsveld had, ik zag wel alles duidelijk.In 2001 was het mis met mijn linkeroog, weer internist, nu was mijn bloeddruk en cholesterolgehalte te hoog en kreeg ik medicatie, gebruik ik nog steeds.Het verschil met de eerste keer was dat ik met mijn linkeroog niet meer duidelijk zag, alles vervormde.Nu 3 jaar later is dat een stuk verbeterd. Op 18 augustus jl. heb ik weer een trombose aan mijn rechteroog gehad. Ik zie heel slecht, alsof ik door een beslagen ruit kijk. De onderzoeken moeten nog plaatsvinden maar ik hoop dat ik weer duidelijk kan zien, na verloop van tijd. Op 23 sept. word ik gelaserd.


groetjes, Riny


Geschreven door: ben op Maandag 27 September 2004 om 21:06 Ongepaste reactie?

4 maanden geleden is door de oogarts oogtrombose geconstateerd. ik ben 2 weken geleden gelaserd om erger te voorkomen. mijn zicht in mijn rechteroog is compleet maar vertekend.lezen met dit oog is erg slecht.oorzaak? mijn oogarts zegt mijn hoge bloeddruk.volgens mijn andre arts {HOMEOPAAT} is dat niet waarschijnlijk en adviseerd geen bloedverduners en asparine te gebruiken.bij mijn speurtocht voor behandeling bleek dat in het buitenland bij een oogtrombose een 100%genezing bestaat mits er word behandeld binnen 1 week dat is mij verzekerd door 2 oogklinieken.zij vonden het zeer vreemd dat men hier verteld dat er niets aan te doen is.helaas ondekte ik dat te laat.ik zou willen weten of iemand anders daar iets van weet.de behandeling bestaat uit het inbrengen van een minescuul catetertje in het oog waarna het oog met medicamenten gesspoeld word .dit word iedere dag 1 keer gedaan de kuur duurt afhankelijk van de ernst 3 tot 7 dagen en dit werd mij verzekerd met zeer goed resultaat.hopende op een reactie. ben


Geschreven door: Irma op Zaterdag 9 Oktober 2004 om 22:45 Ongepaste reactie?

Dag Ben,
Ben je meer te weten gekomen over de behandelingsmogelijkheden in het buitenland?
Een maand geleden is bij mij ook oogtrombose geconstateerd.
Ik heb van een paar artsten begrepen dat deze aandoening niet behandeld kan worden.
Ik ben 43 jaar en volgens mijn internist is dit een ziekte die zeldzaam is en zeker wat betreft bij mensen van mijn leeftijd. Tot nu toe heeft mijn internist uit de onderzoeken die gedaan zijn alleen een extreem lage HB van 4 kunnen vaststellen.
Je kunt mij ook mailen op mijn prive adres.
irtje@hotmail.com
Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van andere leeftijdgenoten.
Irma


Geschreven door: miel gernaert op Woensdag 13 Oktober 2004 om 23:58 Ongepaste reactie?

Begin juli is bij mij een oogtrombose (linker oog) geconstarteerd. Toen was mijn gezicht nog 20%.
Mijn zicht is al serieus verbeterd.
Dit begon na enkele weken.


Pagina 1 van 22 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties