Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Marloes

Geschreven op: Zondag 1 Oktober 2017 om 15:12
Ongepast of beledigend?

In januari dit jaar is DVT in mijn lies en knieholte geconstanteerd. Ik slik nu Xarelto en draag een steunkous klasse 3. Geadviseerd is dit mijn leven lang te blijven doen, omdat het waarschijnlijk is dat de trombose in mijn lies blijvend is. Nu draag ik de kous van mijn lies tot aan mijn tenen, maar dan in 2 delen. Tot net onder de knie en vanaf net onder de knie tot mijn lies. Het bovenstuk blijft eigenlijk niet goed zitten. Ik ben me er de hele dag bewust van dat wanneer ik beweeg, er ook beweging komt in de bovenste kous, en dus afzakt. Het gevolg hiervan is dan weer dat in het in mij knieholte gaat knellen (het rolt een beetje op). Ik loop daarom wrs ook niet helemaal goed, en heb nu bijvoorbeeld veel last van mijn knie. De internist, waar ik slechts 1 keer ben geweest, en niet meer hoef terug te komen, heeft gezegd dat ik op termijn het bovenste gedeelte niet meer aan hoef. Wie herkent dit, het niet comfortabel zitten van een lange kous? Of wie heeft een lange kous die gewoon blijft zitten, ongeacht de bewegingen die je maakt op een dag.
 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Frank op Dinsdag 24 Oktober 2017 om 07:23 Ongepaste reactie?

Beste Marloes,

In 2011 onstond een dvt in mijn linkerlies. Heb veel geprobeerd voor bovenbeenkous, een hele, 2 delig, met band om de middel, klittebandzwachtel. Mijn bovenbeen is erg breed van boven en smal bij de knie (zoals bij een hoop mensen) en dus niet ideaal om wat dan ook goed te laten zitten en functioneren. Er is kousenlijm op de markt om de kous te fixeren. Heb ik geen ervaring mee. Ik wordt elke week getaped door mijn fysiotherapeut met lymfetape en ge draineerd. Dat helpt (daarnaast nog altijd onderbeen kous)en tape blijft goed zitten. Overleg met de huisarts en succes smiley


Geschreven door: Laura op Vrijdag 27 Oktober 2017 om 14:32 Ongepaste reactie?

Hoi Marloes,

Vanaf augustus 2017 dvt in mijn bekken en lies. Ik draag 1 kous van teen tot lies. Mijn kous ervaar ik als hinderlijk en zakt tijdens het lopen af. Precies zo dat als ik het niet corrigeer er een bult uitsteekt. Helaas ben ik gezegend met stevige benen waarvan nu 1 been nog steeds fors is door de trombose. Gelukkig niet meer zo erg als het was, maar het stuk been boven de knie is nog steeds 7 cm dikker in omvang. Ik hoop dat het nog goed gaat komen al is de kans klein volgens mijn huidtherapeut en arts.


Geschreven door: Joop op Zaterdag 20 Januari 2018 om 18:35 Ongepaste reactie?

Hallo marloes
Ik zelf heb sinds 2000 veneuze trombose bij mijn ook altijd pijn in knieholte mijn werd ook gezegd levenlange antistolling en kous tot boven in .
Ook ik last van de kous stript op in knieholte en ook boven in
Bij mijn werd ook gezegd naar verloop van tijd stop maar met de kous.ik dacht prima
Maar helaas maar naar 1dag alles weer dik om nieuw been weer ingeswachtgeld maar ik heb ook al div.aan gegeven dat ik pijn in de knieholte had
Dat aan gegeven aan de dermatologie en daar zei men niks aan te doen moet je mee leren leven
Ik heb nu nieuwe kous in vier delen
en dat werk redelijk goed hoor
Marloes misschien ook iets voor jou


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties