Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

pie

Geschreven op: Donderdag 17 Maart 2005 om 16:00
Ongepast of beledigend?

beste lotgenoten,

Twee weken nadat ik een forse zweepslag heb opgelopen tijdens het zaalvoetbal ben ik, omdat mijn rechterkuit nog steeds flink gezwollen was en de oefeningen van de fysio moeilijk lukten, naar de EHBO gestuurd.Een maand eerder had ik 5 dagen in het ziekenhuis gelgen ivm de verwijdering van een niersteen
Niets aan de hand, behalve de gevolgen van de zweepslag, zo oordeelde de EHBO. Alleen in mijn bloed zat een verdachte waarde. Eeen weekje later toch nog maar even langs komen voor een controle-echo. Het been was toen al behoorlijk afgeslankt en ik maakte therapeutisch vorderingen. Maar toch hoor, trombose in de rechterkuit.Tien dagen ziekenhuis en daarna 'bang' naar huis.
Mijn vraag is wie heeft er ervaring met het oplopen van een ťchte zweepslag (inclusief het daarbij passende plop-geluid) die ontaardt in een trombosebeen. Ik heb op diverse sites gelezen dat deze complicatie kan voorkomen.Heb alleen nog geen contact gehad met een lotgenoot.

Pie

Pie  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: Marjolijn op Vrijdag 18 Maart 2005 om 17:29 Ongepaste reactie?

Hoi Pie,

Toen ik heel veel last kreeg van mijn linker kuit (knieholte) en terecht kwam bij de fysio gaf deze aan dat het "bijna" een zweepslag was en ik direct met 2 krukken moest gaan lopen. Achteraf bleek ik (ook ?) een trombosebeen te hebben. Naar ik later begreep van de fysio kan het voorkomen dat de trombose een zweepslag veroorzaakt doordat het bloed in de spieren een weg naar boven zoekt.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Groetjes
Marjolijn


Geschreven door: Pie op Zaterdag 19 Maart 2005 om 10:17 Ongepaste reactie?

Hallo Marjolijn,

dank voor je reactie. Je zegt in jouw bericht dat een trombose een zweepslag kan veroorzaken. Naar ik aanneem heb je geen moment gekend dat de zweepslag er hoorbaar en direct merkbaar inschoot (bijv. tijdens sporten). Bij mij was dit zeer zeker het geval en binnen 10 minuten na de messteek in mijn onderbeen had ik een zeer pijnlijke kuit die kogelrond en zo hard als beton was en waarop lopen onmogelijk was.Daags erna bevestigden huisarts en fysio dat het om een ťchte zweepslag ging.
In de dagen daarna (been ingetaped, met krukken op het werk, op de tanden bijtend de fysio-oefeningen doende) ontwikkelde zich een uitzonderlijke bloeduitstorting, vochtophoping en zwelling. Ik kon het been niet belasten, en als ik dat noodgedwongen toch moest doen(bijvoorbeeld 's nachts opstaan ivm toiletbezoek)voelde dit aan alsof het been helemaal volliep en de pijn was nauwelijks te harden.
Mijn vraag is dan ook of deze verschijnselen die veroorzaakt werden door de forse zweepslag uiteindelijk tot een trombose hebben kunnen leiden.
Wie herkent deze situatie?

Pie


Geschreven door: toja op Dinsdag 26 April 2005 om 19:44 Ongepaste reactie?

Beste Pie

Ik heb twee en halve week geleden een zweepslag opgelopen met sporten
Een pang heb ik gehoord
De arts zei dat ik een scheurtje in mijn kuitspier had.
Eerst ging het beter met de pijn maar na een halve week nam de pijn toe.
Ben teruggegaan naar de arts - die heeft mij doorgestuurd naar de radioloog
En ja een trombose been
Mijn arts zei dat deze twee zaken los van elkaar stonden en niet met elkaar te maken hadden
Maar jij hebt blijkbaar hetzelfde meegemaakt toeval??

groetjes
Toja


Geschreven door: elly op Woensdag 27 April 2005 om 15:46 Ongepaste reactie?

ik heb bijna 5 jaar geleden twee keer in acht weken een zweepslag gehad. pas na de tweede keeer bleek dat ik al ruim drie weken met een trombosebeen liep. na anderhalf jaar heb ik spontaan weer een trombosebeen gehad. Na onderzoek van mijn internist bleek dat ik factor vijf leiden heb en dat wil dus zeggen dat het bij mij in m`'n genen zit. Ik prik en doseer nu zelf en ga nog maar een keer in de drie maanden voor controle naar de trombosedienst.


Geschreven door: Geert van der Zee Ulm D op Donderdag 12 Mei 2005 om 22:32 Ongepaste reactie?

Ook ik heb een Zweepslag gehad,dat is vandaag 4 weken geleden,ik heb niet gesport ,maar het is gekomen toen onze voetballers 2-1 maakten en ik bij het normale jubelen een beetje omhoog sprong waarna een eenklap in mijn kuit kreeg.Ik draai me om en zeg tegen onze reservekeeper waarom hij mij achterin de kuiten spingt,waarop hij zegt 'o dat heb ik niets van gemerkt,
Maar ja ik kon NIET meer lopen enniet meer op mijn been staan,snel ijs eromheen gewikkeld(ben verzorger bij voetbal)en na een h.uur hebben ze mij naar huis gebracht.
Volgende dag naar de dokter die zei dat het een zweepslag was,en hij het vorig jaar zelf ook had gehad,en 6 weken uit de running was,dus 6 weken rust rust rust,en een beetje oefeningen maken tot de pijngrens.dat is nu vandaag 6 weken geleden en morgen moet ik weer op controle,waarbij ik zeker weet dat hij me nog 2 weken ziek meld,want zegt hij dat de pijn geheel weg moet zijn.
Dat was/is mijn verhaal Zweepsla of in Duits MuŖkelfaseriss.
De groeten Geert Ulm D


Geschreven door: marga op Dinsdag 24 Mei 2005 om 11:45 Ongepaste reactie?

Ook ik heb een zweepslag gehad, tijdens de badminton. Ik had daarvoor al enige tijd last van mijn kuit (spierpijn, dacht ik) Die pijn trok steeds in de loop van de dag weer weg, alleen als ik gezeten had, had ik het weer even. Tot de bewuste avond. Tijdens de badminton (met warming up)dacht ik dat ik een smash van een shuttle of van een racket achterop mijn kuit kreeg. Maar nee, toen wist ik ook gelijk wat er aan de hand was. Ben zelf Ehbo'r dus gelijk gekoeld en ingetaped. De volgende dag krukken laten halen. De eerste week had ik vooruitgang maar toen ineens niet meer. Fysio aangevraagd maar kreeg dat niet. Dokter vertrouwde het niet en dacht eerst aan een compartimentsyndroom. Na onderzoek bleek dit niet het geval. Enfin de pijn werd steeds erger en het been dikker. Weer naar het ziekenhuis nu met verdenking van trombose en jahoor.
Heb nu een half jaar bloedverdunners geslikt en een steunkous gedragen, gaaat opzich wel redelijk. Ik heb alleen nog moeite met lang staan. Ook kleurt mijn voet rood als ik de kous even niet draag. Ben benieuwd hoelang dat gaat duren. Morgen wordt ik geopereerd (gynecologische ingreep) en ben eigenlijk best wel bang voor herhaling. Is er iemand die hier ervaring mee heeft?


Geschreven door: Annelies op Dinsdag 24 Mei 2005 om 12:08 Ongepaste reactie?

Beste Marga,

Ik heb zelf trombose gekregen na een operatie (ook gyneacologisch), je krijgt iedere dag prikjes om trombose te voorkomen, maar dat heeft bij mij helaas niet gebaat. Als advies zou ik je willen meegeven is dat je zo snel mogelijk moet proberen te bewegen. Dus zo snel mogelijk uit bed, of met je benen bewegen in bed. Mijn operatie was zeer zwaar waardoor voor mij iedere beweging te pijnlijk was, waardoor ik te weinig heb bewogen de eerste paar dagen. De trombose is bij mij veroorzaakt doordat ik al langer ziek was en dus bedlegerig, de operatie en de pil. Ik heb geen erfelijke afwijking. Heel veel sterkte!
groeten,
Annelies


Geschreven door: Jolijt op Dinsdag 24 Mei 2005 om 14:31 Ongepaste reactie?

Beste Marga
Ik heb in februari 2004 een longembolie gehad, in september 2004 een gynaecologische ingreep (baarmoeder verwijderd via de buik, dus ook een redelijk zware ingreep). Bij mij is wel alles goedgegaan, ik moest 2 dagen voor de ingreep stoppen met de bloedverdunners, dat was wel eng. Ik moest ook een dag eerder opgenomen dan mijn zaalgenoten, vanwege de fraxiparinespuiten. Ik heb steeds een dubbele dosis van de fraxiparine-prikken gehad. Meteen na de operatie ben ik weer ingesteld op de acenocoumarol. Dus weer wat vaker naar de trombosedienst om te prikken, maar dat was alles.
Ik heb wel geprobeerd om ondanks de pijn meteen weer een beetje te bewegen, en de verpleging lette daar ook wel op.
Sterkte met je operatie!! En goed uitzieken daarna want je bent echt zo slap als een vaatdoek hoor! Voor een goed forum hierover zie www.icgynaecologie.nl (want eigenlijk hoort dit verhaal hier niet thuis natuurlijk).

Jolijt


Geschreven door: d willems op Vrijdag 24 Juli 2009 om 17:25 Ongepaste reactie?

hoi allemaal

Ik heb ook een zweepslag opgelopen omdat ik de hond achterna rende1 Ik voelde ook een knap in mijn kuit heb een week bewogen naar kunnen en dat ging ook wel. na die week begon mijn enkel op te zwellen en een vol gevoel in de kuit net alsof hij 10 keer dikker was ben op internet gaan kijken omdat mijn huisarts het advies gaf op hoge hakken lopen!~!!!

en nadat ik gelezen had dat het trombose kon zijn ben ik naar de eerste hulp savonds gegaan en ja hoor trombose!!! heb geen historie hiermee en het komt ook niet in de familie voor

heel veel sterkte iedereen!!
groeten debby


Geschreven door: michel van zanten op Zondag 1 November 2009 om 19:19 Ongepaste reactie?

hallo allemaal
ook ik heb in juni 2009,een forse zweepslag opgelopen en zelfs een scheurtje in mijn agiluspees bij een karate training.na een aantal keren op een trapkussen te hebben getrapt hoorde ik een luide pets achter mij zo hard alsof iemand in zijn handen klapte en meteen dacht dat de man achter mij, mij keihard tegen mijn kuit aan schopte,wat dus niet het geval was maar de zweepslag er in schoot.meteen toen ik mijn voet op de grond wilde zetten viel ik met een smak op mijn achterste.en verging van de pijn en staan niet meer mogelijk was.ik heb nog een week rond gehinkeld voor ik verplicht van mijn vrouw naar de ehbo post moest.waar ik na een echo het advies kreeg de eerste paar weken een kous om de blessure te dragen en een aantal injecties mee kreeg tegen trombose.na een controle zeiden ze mij dat ik veel moest rekken en strekken en rustig aan weer kon beginnen met trainen.nu enkele maanden later(inmiddels november) ben ik nog steeds aan het tobben.kan niet goed meer mee komen met de trainingen en ben ook kort ademig geworden en bij het hardlopen speelt iedere keer mijn blessure weer op.nu ik zeer bang ben geworden om trombose op gelopen te hebben ben ik van plan om naar de huisarts te gaan om bloed te gaan laten prikken.


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties