Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

anja

Geschreven op: Dinsdag 3 Januari 2006 om 17:35
Ongepast of beledigend?

hallo
heeft iemand nieuwe trombose gekregen ,ondanks dat je aan de bloedverdunners bent?
zelf had ik het aan mijn rechterbeen (sinds september), maar gisteren is er een echo gemaakt van mijn linkerbeen ze konden niks vinden maar het been is wel dik en doet zeer! 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: caroline op Donderdag 5 Januari 2006 om 18:09 Ongepaste reactie?

Ja, ik, maar bij mij zit de trombose in de arm. ondanks de bloedverdunnes is het weer teruggekomen, mogelijke oorzaak mijn eerste rib die compressie geeft op de ader.


Geschreven door: anja 41 op Donderdag 5 Januari 2006 om 19:51 Ongepaste reactie?

hallo caroline
dank voor je reactie,
kunnen ze daar wat aan doen?
bij mij wordt er morgen weer een echo gemaakt van mijn linkerbeen
dus ik moet nog even afwachten!
groetjes:anja


Geschreven door: Awrom Meijer op Donderdag 12 Januari 2006 om 21:22 Ongepaste reactie?

Hallo,

Het is mogelijk om toch nog een trombose been te krijgen als je aan de verdunners zit.
Ik zelf heb een genetische afwijking aan mijn lever. Mijn moeder had trombose tijdens mijn zwangerschap en daardoor heb ik een afwijking in de lever voor mijn bloedstollingstijd. Dat noemen ze dan een genetische trombose. Hier kom je dus nooit vanaf. Je blijft onder controle.
Maar ik had ook weer een trombose been, mijn 8-ste, ondanks dat ik op de bloedverdunners zat. Ik kreeg Syndrom. Maar mijn trombose arts heeft mij ingesteld op een andere medicatie, Acenocoumarol. Het is mogelijk dat een verdunner een mindere werking op je heb. Ook is het mogelijk als je een andere medicatie gebruikt, zoals (heb ik ook gehad) een zalf tegen teenschimmel. Hierin kan daktarin zitten en dat werkt tegenstrijdig met de verdunner.
Overleg dit niet alleen met je specialist, maar zeker ook met de trombosedienst.
Een trombosedienst heeft ook een arts in dienst, die meer gespecialiseerd is in trombose en andere medicatie en zo.

Ik hoop dat je hier wat aan heb, anders kan je mij mailen op awrom@awrom.nl

groetjes,

Awrom


Geschreven door: anja 41 op Zaterdag 14 Januari 2006 om 14:35 Ongepaste reactie?

hallo caroline en awrom
ondertussen is er van mijn linkerbeen 2 keer een echo gemaakt en ze kunnen groetjes anjaecht niks vinden ,misschien is het bij mij overbelasting


Geschreven door: Yvette op Vrijdag 20 Januari 2006 om 23:21 Ongepaste reactie?

Ondanks dat ik sintromitis gebruikte,kreeg ik toch een trombose been,gepaard met een long-embolie,maar waarschijnlijk,niet helemaal zeker,want ik ben geen arts,was dit te wijten,aan het medicijn Imuran,dat ik toen sinds kort slikte,nu heb ik Marcoumar en nog niet weer een stolsel gehad,daarvoor 3x.


Geschreven door: melissa op Dinsdag 11 Juli 2006 om 15:31 Ongepaste reactie?

hallo mensen,
ik zie deze site voor het eerst! ik zal jullie vertellen wat ik allemaal mee heb gemaakt met trombose. ik was 15 jaar en ging aan de pil, na een half jaar ontdekte ze dat ik een trombose been had(links)! van alles eraan gebeurd, 2 weken in het ziekenhuis gelegen, ct-scan mri-scan, echo's, steunkoussen,fraxie spuitjes,Acenocoumarol! later bleek het weer wat beter met me te gaan ik had een leuke baan gevonden in een kleding zaak en deed er een opleiding bij!
ik mocht stoppen met mijn bloedverdunners,en na 3 weken... weer trombose hetzelfde been! de arts vertelde me dat ik heel mijn leven bloedverdunners moest blijven slikken, en weeer aan de steunkoussen! ik baalde ontzettend!!
Ik ben nu inmiddels 18 jaar en werk als cassiere bij de alberthein, prima naar mijn zin, alleen dat zitten heel de dag, niets kan meer lang zitten niet, lang lopen niet, lang stilstaan niet! elke dag is hij nig dik en blauw en een zeurende pijn eraan houden! soms denk je dat je de enige bent! ik moet nu nog steeds elke week bloedprikken omdat de tromboosedienst mijn bloed niet goed op peil krijgt, mijn inr- hoort tussen de 3.0 en 4.0 te zitten! nu ga ik voor het eerst op vakantie naar turkije met het vliegtuig, ik heb mn arts gevraagd voor wat tips, maar ik word telkens opnieuw afgescheept, dan heb je zoiets gevaarlijks en dan hebben ze gewoon geen conrole over je! zouden jullie nog wat tips voor me hebben laat het me dan weten! mijn email adres is: melis_loves_nico@hotmail.com zo zit je dan als jong meisje van 18 die al 3 jaar topt met iets wat voorkomt bij mensen van 80!! heel hard misschien maar het is zo!! groetjes melissa!


Geschreven door: anja op Woensdag 12 Juli 2006 om 19:53 Ongepaste reactie?

hallo melissa,
erg vervelend voor je wat je allemaal mee moet maken!
maar zoals je op deze site kunt lezen zijn het toch echt niet alleen maar ouderen die trombose krijgen.ik wens je veel sterkte en een fijne vakantie!
groeten:anja


Geschreven door: charis op Woensdag 12 Juli 2006 om 23:12 Ongepaste reactie?

Hoi Melissa,
Het komt echt niet alleen voor bij mensen van 80 jaar. Het komt veel vaker voor bij mensen zoals wij (ben zelf 20, was 19 toen ik trombosebeen en longembolien kreeg). Vaak wordt idd als oorzaak de pil aangewezen. Artsen kunnen altijd net doen alsof het iets heel zeldzaams is, maar dat valt erg tegen en het is algemeen bekend dat de pil het kan veroorzaken.
Ik ga zelf ook naar turkije met het vliegtuig. ik ben echter wel goed ingesteld op de acenocoumarol en moet eens in de 4 weken mijn bloed laten controleren. Als ik goed ingesteld blijf, hoef ik me in turkije nergens druk over te maken. Heb vandaag echter nog wel ff bij de trombosedienst geinformeerd. Je moet daar aangeven dat je op vakantie gaat. Je moet je zeker 2 dagen van te voren nog laten controleren. De dag daarop krijg je dan het doseringsformulier met een begeleidende brief in het engels of turks voor wanneer je je INR daar moet laten controleren. voor de rest moet je in het vliegtuig zorgen dat je voldoende beweegt en voldoende water drinkt. Koffie en alcohol in het vliegtuig vermijden (wegens uitdroging). in turkije is het een uur later, maar je moet je medicijnen gewoon op de nederlandse tijd innemen. ik kan verder niks meer bedenken wat belangrijk is.
groetjes,
charis


Geschreven door: jasmijn op Maandag 18 September 2006 om 18:48 Ongepaste reactie?

Het is iid geen ziekete voor alleen oude mensen . Het is wel vervelend dat het zo bekend staat. Het eerste wat mensen tegen me zeiden toen ik hun vertelde dat ik trombose heb is ...... he maar dat is toch een ziekte die alleen bij oudjes voorkomt smiley
Ik heb ondertussen veel gelezen over trombose en ook gezien dat er helaas ook heel wat jonge mensen aan lijden (zelf ben ik net 24)


Geschreven door: wendy op Woensdag 20 September 2006 om 12:52 Ongepaste reactie?

hoi hoi ik heb t zelf ook en ben ook pas 20 dus idd niet voor oudjes allhowel j je wel oud gaat voelen als je allemaal die oudjes ziet zitten bij t bloedprikken hahahah smiley


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties