Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Sanne

Geschreven op: Dinsdag 10 Januari 2006 om 11:06
Ongepast of beledigend?

hallo, heeft er iemand ervaring met clexane? ik zal het even toelichten.
Ik ben 27 en een aantal jaren geleden werd bij mij het antifosfolipidensyndroom geconstateerd na een trombosebeen. Ik zit sinds die tijd aan verschillende antistollingsmiddelen. Omdat ik graag zwanger wil worden ben ik sinds kort overgestapt op spuiten ipv pillen. Van fraxiparine ontwikkelde ik een alergische reactie met veel jeuk en bulten. Ik kreeg toen clexane (ook spuiten), maar deze doen veel meer pijn dan die fraxiparine spuiten. Ik heb tot nu toe geen jeuk ervan ,maar hoe kan het nou dat het toedienen meer zeer doet. Wellicht heeft iemand een idee? 

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Geschreven door: renee op Woensdag 11 Januari 2006 om 09:16 Ongepaste reactie?

Hallo Sanne,

Ben ook na een allergische reactie op fraxi overgegaan op clexane. Ik had precies de zelfde ervaring als jij: het spuiten is veel pijnlijker. Ik weet ook niet hoe dat komt. Misschien kan je het je behandelend arts vragen. Als je zo lang moet spuiten is het ook belangrijk om vaak van plek te wisselen, maar dat wist je misschien al.
Veel sterkte!
Groetjes Renee


Geschreven door: Sanne op Woensdag 11 Januari 2006 om 19:46 Ongepaste reactie?

Oh Thanx
ik dacht al dat ik het me verbeelde!
Ik prik iedere dag aan weers kanten van de buik.
M'n benen nog niet echt geprobeerd. Hoor ik ook wel eens, maar die zijn nogal gespierd (van het spinnen) dus kan moeilijk zo'n huidplooi pakken.
ben nog wel benieuwd hoe zwangeren dan doen met spuiten...aan de rand ofzo???


Geschreven door: wilma op Maandag 16 Januari 2006 om 18:53 Ongepaste reactie?

hoi sanne

ik ben nog niet begonnen met de fraxi, ik moet eerst naar de gyno en daar hoor ik hoe het te werk gaat. Ik ben bijna 32.
ik ben altijd in de been gespoten in het ziekenhuis en ik vind dat het prettigst.Hoe gaat het met jou? alles goed?
ik hoop nog wat van je te horen groetjes wilma


Geschreven door: Renee op Donderdag 19 Januari 2006 om 09:30 Ongepaste reactie?

Hoi Sanne,

Nog een tip: neem de volgende keer je partner mee naar de arts. Dan kan je kijken naar plekken om te spuiten waar je zelf niet bij kan bijv in de plooi aan de bovenkant van je heup.
Voor mij was het een verademing na een totaal beurs geprikte buik.

Groetjes en sterkte

Renee


Geschreven door: Sanne op Donderdag 19 Januari 2006 om 13:30 Ongepaste reactie?

hai Wilma,
Het spuiten met clexane gaat erg wisselend. Gisteren kwam ik haast nergens zonder veel pijn mijn buik in. Het leek wel een botte naald!! Maar daarna voel ik na 5 min. niets meer en met de fraxi had ik een groot deel van de dag zowat jeuk. dus het is toch een soort verbetering.
Moet je al naar de gyno voordat je zwanger bent?

Thanx Renee...ik zal mijn man hier op voorbereiden. :-)
gr Sanne


Geschreven door: Wilma op Vrijdag 27 Januari 2006 om 20:34 Ongepaste reactie?

Hoi Sanne,
Ja ik moet voor dat ik zwanger word ieerst naar de gyno daar krijg ik uitleg hoe en wat.
Waarschijnlijk moet ik ook eerst weer mijn bloed laten onderzoeken.
Ik moest vandaag naar de longarts (in harderwijk) EN de controle was goed alleen in de scan van afgelopen dec hebben ze 2 plekjes op mijn long gezien.
Ik moet nu mijn kinder wens even op de wat langere baan schuiven want ik moet in april een ct scan laten doen om te kijken of die plekjes niet zijn gegroeid.
We blijven positief.
En 2 feb moet ik bij de gyno wezen, mocht ik nog wat nieuws hebben hoor je het ok.
Ik hoop dat alles goed met je gaat en de baby.Wanneer moet je bevallen?
Ik hoop wat van je te horen
groetjes wilma


Geschreven door: sinbad-54 op Donderdag 23 Februari 2006 om 19:18 Ongepaste reactie?

hey SANNE ;die vraag lijkt me meer een vraag voor het redactie team want als je zwanger wil worden of al bent kan je beter geen risikos nemen.
verder wil ik u bedanken voor uw reactie op mijn vraag (over bulten en jeuk)
ik heb ook een berichtje onder uw antwoord op mijn vraag gezet ge moet maar eens gaan kijken . groetjes SINBAD-54


Geschreven door: Kris op Zaterdag 18 Maart 2006 om 20:29 Ongepaste reactie?

in tegenstelling tot jullie allemaal, reageer ik juist wel op clexane. Rode bulten, 2 euro groot en soms hevige jeuk.
heb geen andere spuiten gegad tot nu toe, ben alleen behandeld met clexane.
De pijn is afhankelijk van de manier waarom de inectie plaats vindt: snel doorspuiten geeft vaak snel blauwe plekken en pijn. als je zeer langzaam spuit, voel je alleen een klein prikje.
Bovenbeen lukt ook maar als je voldoende huid kan plooien op je buik is het (zo was het voor mij) niet pijnlijk!
Met zwangerschap en clexane heb ik geen ervaring.
Wel zou ik graag van die jeuk afkomen...weet iemand wat hier tegen te doen is. Inmiddels heb ik geen clexane meer nodig, toch blijft de jeuk er...vrij irritant?
Weet iemand een middel?
Dank


Geschreven door: Annemarie op Maandag 27 Maart 2006 om 15:08 Ongepaste reactie?

Hallo Sanne,
Op mijn 17e had ik al een longembolie en een trombosebeen en vanaf mijn 27e moet ik levenslang marcoumar slikken (weer trombosebeen, bleek stollingsafwijking te hebben). Omdat dat tijdens de zwangerschap niet mag moest ik (alleen tijdens de zwangerschap) ook over op spuiten. Ik heb een hele reeks spuiten geprobeerd, overal kreeg ik kriebelende bulten van. De clexane gaat nog het best. De pijn ervan varieerd bij mij. In de buik gaat wel het beste. Maar een pretje is het niet. Ik vond een groot nadeel ervan dat ik tot en met vorig jaar een hele hoge eigen bijdrage had. Dit jaar gelukkig niet meer. Maar overmorgen (29 mrt) ga ik (voor de derde en laatste keer) bevallen en dan ben ik er snel vanaf.
Je hebt misschien niet zoveel aan mijn verhaal maar ik vond het wel fijn om het even kwijt te kunnen. Veel succes met het zwanger worden en alvast de zwangerschap.
Groetjes, Annemarie
Ps. Ik heb trouwens tijdens de eerste zwangerschap toch nog een trombosebeen gekregen, ondanks de Clexane. Vanaf toen kreeg ik telkens een veel hogere dosering (2x0,8 ml ipv 0,4 ml). Let daar wel op.


Geschreven door: Sanne 27 op Woensdag 12 April 2006 om 20:30 Ongepaste reactie?

bedankt voor jullie reacties, beetje laat, maar ik probeerde even iets minder bezig te zijn met spuiten en zwanger worden..... het is helaas nog niet zo ver en de pijn blijft inderdaad wisselend. Ik heb plaatsen waar de spuit al zeer doet als ik 'm op de huid zet, maar de volgende dag kan ik het daar soms wel weer proberen. En andere plekken gaat hey soms in 1 keer pijnloos. Raar lijf! Heb wel regelmatig blauwe plekjes en dus voor deze zomer overgestapt op een badpak....stom he, maar ik vind het gewoon geen leuk gezicht.
Ben je met een keizersnee bevallen Annemarie? wat is het geworden?? Dank voor de tip van 0,8. Ik zal het aangeven als de tijd daar is.
Ik krijg het ook nu ook gewoon vergoed van Groeneland, bij Agis moest ik 10 euro zelf betalen, maar dat bleek ik uiteindelijk ook gewoon te kunnen declareren, ook al zei de huisarts dat dit mijn eigen bijdrage was.

Het beste voor iedereen!
Gr Sanne


Pagina 1 van 2 pagina's met reacties
[1 2]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties