Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

lucy

Geschreven op: Donderdag 26 Januari 2006 om 22:38
Ongepast of beledigend?

Hallo allemaal,

Ik heb een trombosebeen waar ik 5 weken mee heb rondgelopen. Toen het was geconstateerd heb ik mezelf moeten prikken en nu slik ik bloedverdunners en heb een steunkous. Ik heb nog steeds pijn als ik langer dan 5 minuten achter elkaar loop, als ik dan even rust kan ik weer even lopen en zo ga ik de dag door. Ik was altijd een hele fanatieke sportster, vooral steplessen, fitness en cardio. Mijn vraag is of iemand weet hoeveel tijd ervoor staat dat ik weer kan gaan sporten, al is het op een lager niveau als eerst en ook heel belangrijk is het gevaarlijk om te sporten? Ik was namelijk van plan zo gauw de dag aanbreekt dat ik niet zo erg veel pijn meer heb om het te proberen voor bv eerst 5 minuutjes op een cardio apparaat. Kunnen er dan nog bloedstolsels losraken of wat doet het met de trombose??
Bedankt alvast voor degene die mij antwoord kan geven.  

Reacties op dit bericht:

Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Geschreven door: leo op Donderdag 26 Januari 2006 om 23:30 Ongepaste reactie?

Hallo Lucy
Als wielrenner heb ik 2 keer trombose gehad ,nu 8 maanden geleden dus voor de 2 de keer Ik ben na 1 maand begonnen met langzaam weer te trainen . De eerste 2 weken kun je beter niet sporten ,dan kan er inderdaad een stolsel los schieten ,maar na 1 maand worden de risico s minder ,dan ga de stolsels vast kleven ,en lossen langzaam op .Maar onthou altijd ,luister naar je lichaam .
Je kunt dan langzaam je sport weer opbouwen ,en na een halfjaar zal je zien dat je alles weer kunt doen . Maar het beste is toch altijd om het aan de dokter te vragen liefst een dokter die een beetje verstand heeft van sport
Groetjes
leo


Geschreven door: Hoi Leo op Zaterdag 28 Januari 2006 om 19:56 Ongepaste reactie?

Bedankt voor je reactie!!
Nog een keer trombose krijgen is erg zeg, zo blijf je altijd bang dat het weer terugkomt, al weet je dat het natuurlijk altijd kan gebeuren.
Maar ik ga binnenkort als ik iets langer kan lopen het inderdaad maar proberen (sporten dus). En mijn ervaring is dat dokters ten eerste geen verstand van trombose hebben en al helemaal niet van sporten met een trombosebeen. Alles wat ik krijg te horen is dat je moet rusten en niet te veel moet lopen. Maar zoals jij al zei: luisteren naar je lichaam is het beste.
Gezellig weekend!! Groetjes Lucy.


Geschreven door: Hanne op Zondag 29 Januari 2006 om 13:51 Ongepaste reactie?

Hallo Lucy,

Ik heb goede ervaringen met sporten met een fysiotherapeut in de sportschool naar een diep veneuse trombose in mijn linker lies. Tegenwordig hoeft een verwijzing naar een fysiotherapeut niet te betekenen dat jij bij hem in de praktijk massage krijgt of andere dingen doet. De fysiotherapeuten bij mij in de spoortschool hebben heel veel erfaring met fysiosporten bij diverse klachten en dat zal ongetwijfeld bij meer sportscholen zo zijn. Overleg met jouw huisarts wat er in jouw verwijsbrief moet staan want als er echt fysiosporten staat krijgt je het niet vergoed van de verzekering.

Succes!

Groetjes,
Hanne


Geschreven door: Mandy op Dinsdag 31 Januari 2006 om 13:47 Ongepaste reactie?

Hoi Lucy.

Ik heb ook met een trombosebeen gelopen een week of zes voor ze er achter kwamen dat het trombose was.
Prikken en bloedverdunners heb ik ook allemaal gehad.
Bloedverdunners heb ik maar een half jaar moeten slikken omdat mijn trombosebeen is ontstaan door het scheuren van mijn enkelband.
Ik heb ook een steunkous moeten dragen en kom daar nooit meer vanaf.
Ik ben heel langzaam begonnen met zwemmen,wat ik erg graag doe.
Langzaam opbouwen.
Nu ben ik weer volop bezig met aquajoggen en aqaurobbics.
Nu alweer bijna 1Ĺ jaar verder gaat het met best wel goed.
Al heb ik weer een liter of twee vocht in mij been zitten en draag nu een steunpanty.
Mijn vooruitzicht is dat ik over een jaar of twee weer aan een gewone steunkous kan.
Maar tot die tijd zal ik het met deze panty moeten doen.
Verder wandel en fiets ik weer.
Ik heb gewoon weer de draad opgepakt en dat valt niet altijd mee hoor.
Maar door veel op deze site te komen en andermans verhaal te lezen en daarop te reageren kom je er wel.
Hier weet iedereen wat het is trombose en hoe je er mee om moet gaan.
Is er iets wat je kwijt wil......wij zijn er voor je.

sterkte, Mandy


Geschreven door: Lucy op Vrijdag 3 Februari 2006 om 19:53 Ongepaste reactie?

Leuk dat ik deze reacties van jullie krijg. In mijn been zit ook vocht, ik denk niet veel maar hij is dikker dan mijn andere been, volgens mij kan je daar niets tegen doen he?
Maar lekker dat je toch weer kan sporten, maar het duurt zo ontzettend lang allemaal!! Zonder heel veel geduld ben je nergens in dit geval. Door alle reacties en verhalen heb ik in ieder geval veel geleerd, van de dokter krijg je eigenlijk geen uitleg, alleen maar rusten hoor ik steeds. Hanne: het is inderdaad een goed idee om naar een fysiotherapeut te gaan, helaas zit er geen op mijn sportschool, maar ik vind er wel eentje. Mandy: hoe lang sinds de bloedverdunners duurde het voordat je weer een beetje kon sporten?
Gezellig weekend !!!!!!!!!


Geschreven door: Miranda op Zaterdag 4 Februari 2006 om 11:01 Ongepaste reactie?

Hallo Lucy
Ik slik al twee jaar die bloedverdunners en kom er waarschijnlijk niet meer vanaf. Dat is ook niet echt een belemmering voor sport. Ik wilde deze zomer parachut springen en dat werd me afgeraden; als de landing wat te hard is kun je een bloeding krijgen. Voor andere " normalere" sporten is dat geen probleem. In het begin zou ik wel oppassen met zwemmen, door druk verandering, maar voor de rest gaat dat allemaal over een tijdje wel weer. Hou jezelf voor dat je een half jaar nadat je trombose kreeg weer aan het sporten bent dan raak je ook niet teleur gesteld. Dat het trombose been dikker is is bij mij nog steeds het geval. Het zal iedere dag een beetje beter met je gaan alleen duurt alles in je beleving, als je iets heel graag wilt, nou eenmaal altijd erg lang!

Groetjes Miranda


Geschreven door: Mandy op Zondag 5 Februari 2006 om 18:51 Ongepaste reactie?

Hoi Lucy

Ik heb de bloedverdunners maar voor een half jaar hoeven te slikken omdat het duidelijk was waardoor ik trombose heb gekrgen.
Tijdens het slikken van de verdunners ging ik alweer wat aan het sporten.
Het was voor mij gewoon heerlijk even zonder kous te zijn.
Als ik even wat ging rusten legde ik wel altijd mijn been hoog.
Als ik dat nu nog niet doet, blijf al het bloed in mijn voet zitten en gaat mijn voet jeuken en word blauw.
En na het zwemmen trok ik mijn kous weer aan.
Nu laat ik mijn kous wel eens uit als ik na het zwemmen naar huis fietst.
Maar dan als ik thuis kom,leg ik mijn been weer hoog.
Dat doe ik altijd als ik lekker voor de buis zit, kous uit en pootje omhoog.
Nou meid, weer heel wat te lezen.

Groetjes en het beste maar weer.Mandy


Geschreven door: sinbad-54 op Zondag 5 Februari 2006 om 20:24 Ongepaste reactie?

hey Lucy, leuk te horen dat je terug wil sporten --ik heb die vraag ook gesteld aan de specialist die mijn trombozebeen behandeld en die heeft mij gezegt dat sporten geen kwaad kan-- wel mag je uw been niet te zwaar belasten door bv legg extensions of legg press oefeningen--om uw benen te trainen kun je bv wat fietsen op de hometrainer--als ge nog vragen hebt over trainingen kan je die hier altijd stellen; ik heb jaren als trainer gewerkt in een gym, dus Lucy mocht je hieromtrent nog een vraag hebben stel ze mij dan gerust; je kan je vraag ook naar mij mailen----( sinbadpekinees@hotmail.com )


Geschreven door: Lucy op Maandag 6 Februari 2006 om 22:33 Ongepaste reactie?

Allereerst wil ik zeggen dat ik heel verrast ben door al die verhalen en antwoorden die ik krijg, echt leuk en heel leerzaam!!!
Mandy, je fietst zonder kous en zwemt (uiteraard ook zonder kous hahaha...), maar is het beter zonder kous te sporten of is het gewoon een lekkerder gevoel voor je? Weet je ook waarom er vocht in je been zit en is daar iets tegen te doen? Waarschijnlijk niet, anders deed jij dat ook wel neem ik aan?
Sinbad: Ik heb gisteren voor het eerst sinds 2 maanden wat grondoefeningen gedaan en daar moet je je eigenlijk weinig bij voorstellen, namelijk een paar keer en liggende heupoefening. Voor mijn gevoel gaat het eigenlijk helemaal nog niet hoor. Voor die trombosebeen trainde ik heel fanatiek fitness, steps enzzz, zo'n 8 a 10 uur per week. Ik heb al begrepen dat legpress (kracht)oefeningen niet goed zijn maar fietsen en bv een cardioapparaat durf ik eigenlijk nog niet, omdat ik dat waarschijnlijk de verdere dag of volgende dag last heb. Is het juist beter om toch te gaan beginnen en op te bouwen of is het beter om nog geduld te hebben tot ik wat langer bloedverdunners slik en hopelijk minder last heb?
Bedankt weer iedereen!! Groetjes!!!


Geschreven door: sinbad-54 op Zaterdag 11 Februari 2006 om 17:49 Ongepaste reactie?

hey lucy-- rustig beginnen lijkt mij een prima idee ,maar ge moogt toch niet te snel kontent zijn - een beetje uw grenzen opzoeken kan geen kwaad.
eens dat ge terug een beetje kunt trainen zult ge u ook beter voelen int koppeke en da is ook heel belangrijk om sneler te genezen.
groetjes-- sinbad --


Pagina 1 van 4 pagina's met reacties
[1 2 3 4]

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties