Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Neeltje

Geschreven op: Dinsdag 6 Juni 2006 om 18:23
Ongepast of beledigend?

Bij mij is in beide benen trombose ontdekt en ik heb 14 dagen fragmin in mijn buik gespoten gekregen. Ben panisch voor naalden en moet er niet aan denken dit zelf te doen. Nu voel ik onder mijn navel een bult zitten. Het doet pijn als ik er op druk en het lijkt ook wat rood te zijn. Kan dit van het spuiten komen (ondanks dat daar geen spuit is gezet)? Iemand enig idee?
Neeltje 

Reacties op dit bericht:


Geschreven door: Susan op Dinsdag 6 Juni 2006 om 18:48 Ongepaste reactie?

Hallo Neeltje.

Ik heb ook een aantal weken moeten spuiten en mij werd geadviseerd om steeds op een andere plek te spuiten. Hou voldoende afstand van de navel of eventueel littekens. Een plooi in je buik pakken, spuit erin en rustig leegspuiten. Ik spoot in een cirkel, maar helaas je kunt niet voorkomen dat je bulten krijgt en bont en blauw wordt.
Ik hoop dat je iets mee kunt, veel succes ermee...

Groetjes, Susan


Geschreven door: Lotte op Dinsdag 13 Juni 2006 om 23:12 Ongepaste reactie?

Hallo Neeltje wat een toestand met je en wat vervelend dat je bang bent voor naalden.Geloof me als alles achter de rug is lach je er om ook ik was doodsbang voor bloed afnemen en die prikken in mijn buik. Als je goed eet en ook je tabletten goed inneemt en op dezelfde tijd iedere dag dan ben je er snel vanaf ( het prikken in je buik)En ja ik had ook een zere buik en die bulten verdwijnen weer hoor, ik had ook nog blauwe plekken, en ik liet mij prikken door de thuiszorg ik kon het echt zelf niet ze kwamen twee keer per dag!Dus als je het echt niet zelf kan of durft dan kan je dat aanvragen via je huisarts.Ik wens je voor nu veel sterkte en het komt ook voor jou goed dat zal je zien en als je vragen hebt...dat mag ik zal proberen je te helpen en dat zullen de andere lotgenoten ook doen.Even ter aanvulling zelf heb ik trombose in mijn onderbeen en in november is het voor mij 2 jaar en dan mag eindelijk mijn steunkous uit.Groetjes van Lotte


Geschreven door: Neeltje op Woensdag 14 Juni 2006 om 07:42 Ongepaste reactie?

Bij mij heeft de thuiszorg ook gespoten, gelukkig hoefde dat maar 1 keer per dag. Inmiddels ben ik daar van af. De bult/schijf in mijn buik is inmiddels kleiner geworden. Ik moest er van de dokter warme compressen/kruik op doen (heerlijk met dit weer!). Inmiddels is de bult wat kleiner en de dokter denkt toch dat het door een bacterie van het spuiten komt. Hoewel die bacterie dan wel aan de wandel is gegaan! Afwachten maar hoelang het duurt voordat die weg is. Het is namelijk nogal pijnlijk als mijn zoontje (10 weken) er tegenaan stampt. Ik ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat. Ik krijgt twee lange kousen en moet maandag naar de internist. Gelukkig heb ik helemaal geen pijn en ik kan zonder pijn of druk op mijn been te krijgen, een hele tijd zonder kous rondlopen.


Geschreven door: Arjanne op Woensdag 14 Juni 2006 om 22:08 Ongepaste reactie?

Hoi Neeltje

die bulten horen er een beetje bij. Ik heb als verpleegkundige veel heparine spuiten gegeven....dus bij mezelf doen was even raar, maar de knop omgezet.
Goed van plaats verwisselen en niet nawrijven, want daar krijg je bij heparine injecties sneller blauwe plekken van.....

Succes

Groetjes,

Arjanne


Geschreven door: Mieke op Dinsdag 7 Juni 2016 om 16:46 Ongepaste reactie?

Spuit nu 6 weken fraxiparine nu heb ik een hele dikke bult in me buik doet zeer als ik het aan raak en als ik moet bukken kan dat kwaad is het geen bloedprop


Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties