Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Angelique

Geschreven op: Maandag 28 Juni 2004 om 12:48
Ongepast of beledigend?

Vorige week is er oogtrombose vastgesteld aan een oog. Mijn klachten zijn pijn aan het oog en slecht zicht. Zijn de klachten van blijvende aard of zijn er ook mensen bij wie de klachten verminderd of verdwenen zijn. Wat zijn de ervaringen van mensen met oogtrombose, graag reacties!!!!  

Reacties op dit bericht:

Pagina 10 van 22 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: laurens op Donderdag 22 Januari 2009 om 08:27 Ongepaste reactie?

Zo bijna een jaar verder.
Zal hier m,n diagnose even neerzetten.
Ik heb geen trombose maar had een oogzenuw ontsteking.
zit nu bijna 3kwart jaar a/d prednison,na 100 0nderzoeken verder werdt er ook een longfoto gemaakt daar op was te zien dat ik SarcoÔdose heb,ook wel de ziekte van Besnier Boeck (Schaumann) genoemd.

SarcoÔdose is een ziekte waarbij spontaan ontstekingen ontstaan in verschillende organen en weefsels van het lichaam. Bij zoín ontstekingsreactie worden grote hoeveelheden witte bloedcellen (ook wel afweercellen of leukocyten genaamd) gemaakt die zich ophopen. Deze ophopingen worden granulomen genoemd. Bij de meeste patiŽnten verdwijnen de granulomen in de loop van de tijd vanzelf, soms zelfs zonder dat deze mensen zich ziek hebben gevoeld of hiervoor naar een dokter zijn geweest. Maar bij een aantal patiŽnten blijven de granulomen aanwezig of komen er steeds meer bij. In het meest ernstige geval vormt zich littekenweefsel op de plaats van de granulomen. Dit littekenweefsel en ook de aanwezigheid van grote aantallen granulomen kunnen er toe leiden dat organen niet meer goed werken. In dit geval heeft de patiŽnt vaak klachten die langdurig blijven bestaan.


SarcoÔdose komt het meest voor in de longen, de lymfeklieren, de huid, de ogen en de gewrichten.

groet
Laurens


Geschreven door: Charles op Maandag 23 Februari 2009 om 09:54 Ongepaste reactie?

Ik heb in 1982 een trombose in linker oog gehad, direct opgenomen geweest in de kliniek om naar de oorzaak te zoeken, echter niet gevonden, na een viertal dagen naar uza antwerpen overgebracht om te laseren, is goed gelukt en mijn gezichtsverlies is gelukkig beperkt gebleven, sedert toen slik ik dagelijks een bloedverdunner om herhaling te voorkomen.
Gegroet


Geschreven door: jan wolters op Maandag 9 Maart 2009 om 23:50 Ongepaste reactie?

Emmen 9 Maart 2009
Beste mensen,
Het is lang geleden dat ik in staat was om hier weer een bericht achter te laten, maar nu zal ik proberen mijn situatue te vertellen. Ik ben inmiddesl 9 keer geopereerd aan beide ogen en 23 maart staat de volgende gepland, de oorzaak van alles ligt aan het geit dat er bij mij groniche meloiede leukemie is aangetroffen, ik word behandeld met gemo capsules en had onlangs de 4 de beenmergpunctie kreeg 4 keer avastin in de oogbollen ingespten en vele vitrectomie operatie,s allemaal in het UMC Groningen. Sorry voor een typfout maar ik ben daardoor praktich blind geworden en typ blind nu. Wil graag contact met lotgenoten en diegene die mij in het verleden wel eens gebeld hebben. Bel mij rustig 0591 676990. Wie heeft ook een nare ervaring zoals mij die na 2 weken wachten op de oogarts te laat was voor hulp omdat meneer met vakantie was en de plaats vervanger het niet nodig vond mij vroegtijdig te zien.
groeten uit Emmen en bel me eens .


Geschreven door: Wim Maet op Woensdag 18 November 2009 om 19:22 Ongepaste reactie?

Een paar weken geleden heb ik dus ook een oogtrombose gehad . Waarschijnlijk het gevolg van en verwaarloosde hoge bloeddruk . Men heeft me onmiddellijk naar het ziekenhuis doorgestuurd om te checken of er geen andere beschadigingen voorkwamen in mijn hersenen . Gelukkig niet . De huisarts zegt me dat mijn zicht na lange tijd wel zou kunnen terugkomen, de oogarts zegt van niet . Bij mij is het nog niet te erg , we kunnen zeggen dat ik 30 % van mijn gezichtsveld kwijt ben in mijn linkeroog . Gezond leven is de boodschap !


Geschreven door: Koert op Dinsdag 24 November 2009 om 09:55 Ongepaste reactie?

OPROEPJE VOOR REACTIES OVER PROGNOSE CRVO

Hallo,

dank voor al jullie verhalen. Ik ben begin 40 en heb 7 weken terug een CRVO gehad. Ik kan nu wel weer alles zien met dat oog, maar het kijkt heel vreemd en ik ben er snel moe van. De assistent in het ziekenhuis zegt dat het weer helemaal goed moet komen, de huisarts zegt dat dat nog maar afwachten is. De 2e week is het wel wat beter geworden (het deel dat ik kwijt was is toen weer teruggekomen), maar nu lijkt er weinig schot in te zitten. Met mijn andere oog zie ik al jaren minder dan 50% (vroeger oogvirus gehad), dus ik ben erg afhankelijk van dit oog.

Willen jullie mij je ervaringen vertellen over:
- is er iemand bij wie het weer helemaal goed kwam?
- Hoe lang duurde dat voordat het weer goed was?
- Zijn er meer die zo moe worden van het kijken?
- Is bij iemand de vermoeidheid weer overgegaan?
- Kun/mag je nog autorijden?
- Kun je hiermee weer aan het werk (ik moet ook machines kunnen bedienen)?
- Zijn er nog handige hulpmiddelen?

Wil je er ook je leeftijd bij schrijven? Ik las dat er een andere prognose kan gelden als je het voor je 50e krijgt?

Ik hoop dat jullie mij wat meer kunnen vertellen.

Groet,

Koert


Geschreven door: Emanuelle Pilon @hotmail.com op Woensdag 23 December 2009 om 22:18 Ongepaste reactie?

Wonen de mensen met deze oogproblemen in de buurt van een umts mast of een c2000 mast?
Deze masten werken als een magnetron door hun hoge frequentie
waardoor vocht, net als in een magnetron warmer wordt.


Geschreven door: sonja v w op Woensdag 27 Januari 2010 om 09:23 Ongepaste reactie?

Hoi,
ik ben 45 jaar en sinds oktober heb ik een oogtrombose, mijn zich is nu 10%. Ik kan er maar moeilijk mee omgaan en kan het ook niet accepteren of een plekje geven. Ook op mijn werk vind ik het erg moeilijk. Graag zou ik met lotgenoten praten.
Ik ben benieuwd hoe het bij andere gegaan is om het feit te accepteren. En hoor ook graag hoe het bij andere verlopen is in het ziekenhuis, wat er allemaal gedaan is bijvoorbeeld.
Groetjes Sonja v W.


Geschreven door: Elly op Woensdag 27 Januari 2010 om 18:07 Ongepaste reactie?

Hoi Sonja,

Ik heb in mei 2008 een oogtrombose gekregen aan mijn rechteroog. Ik was toen net 50. Er is vanalles aan gedaan om het zicht wat ik nog had te behouden of te verbeteren. Ik heb injecties met Avastin en kenacort gehad, en ik ben in totaal 10 keer gelaserd. Helaas kreeg ik allerlei complicaties zoals te hoge oogboldruk en staar, dreigende netvliesloslating etc. Mijn zicht kunnen ze niet meer meten daarvoor is het te slecht. Voordeel daarvan is echter dat je goede oog het helemaal over gaat nemen en ik de slierten en de wervelingen die ik de hele dag zag, nu niet meer zie. Het is dus rustiger geworden in mijn hoofd. In het begin was ik ook erg van slag over alles wat er gebeurde en hoe dat nu moest met mijn werk. Ik ben n.l. secretaresse en zag in het begin alles op mijn computer dubbel. Maar geloof me, je begint er op een gegeven moment wel aan te wennen en als je niet steeds meer naar het ziekenhuis hoeft denk je er ook niet dagelijks meer aan. De vermoeidheid na een dag werken neemt ook af. Wel ben ik steeds bang dat ik ook zoiets aan mijn andere oog krijg, want dat lijkt me echt vreselijk. Ik blijf zo positief mogelijk en lach om mezelf als ik weer eens over een opstapje struikel of de wijn naast het glas gooi. Veel succes met alles en als je een specifieke vraag heb. mag je me ook mailen hoor. m.vanschaik1@chello.nl


Geschreven door: Heleen op Zondag 31 Januari 2010 om 01:02 Ongepaste reactie?

Ik heb nu bijna 3 weken gleden een oogtrobose of infarct? gehad. Met mijn rechteroog heb ik nu een visus van maar 20%. Lezen lukt niet meer met dat oog en zie erg wazig. Ik kan nog wel de meubels onderscheiden, mensen zou ik niet herkennen.
Ik ben hier erg ontdaan van. In het ziekenhuis zijn er fot''s genomen. daar krijg ik dinsdag de uitslag van. Ik was al wat bijziend en mijn zicht met mijn "goede"oog is wisselend. Lezen gaat in elk geval een suk moeizamer, en t.v. kijken ook. Sins vandaag zie ik ook bewegende vlekjes in mijn aangedane oog, weet iemand of dat ernstig is?
Het is in elk geval erg hinderlijk.
Dit gebeuren heeft een grote impact op mij, ben innerlijk erg onrustig, en dat terwijl ik me altijd zo goed kon ontspannen.


Geschreven door: chris op Zaterdag 13 Februari 2010 om 11:25 Ongepaste reactie?

hallo Sonja en Heleen en Elly, ik ben nu 3 jaar verder na een trombose aan mijn rechteroog.
Ik heb 30 % teruggekregen en had het er in het begin erg moeilijk mee omdat ik al mijn hobbies letterlijk de mist in zag gaan.
Ik rij motor en rij/restaureer klassieke racemotoren.
Ik ben in het begin vreselijk geschrokken en de mededelijng van de oogarts dat het niet meer over zou gaan had een enorme impact( ik moest er maar aan wennen).
Ik had ook de angst voor een tweede trombose maar ben daar ondertussen niet meer mee bezig en rij en race nog steeds zonder het gevoel te hebben dat ik onveilig bezig ben.
Mijn andere oog heeft de functie overgenomen en met het getroffen oog zie ik voldoende om gevaren van opzij te herkennen hoewel ik niet altijd iets kan plaatsen weet ik wel dat er iets aankomt.
Ik wil hier mee zeggen dat het op den duur went en niet om te bagateliseren, het is nou eenmaal zo en laat je plezier en leven er niet door vergallen.
Er zijn mensen genoeg die bij een dokter komen en te horen krijgen dat ze ongenezelijk ziek zijn en nog maar kort hebben.
Maak er wat van en geniet van wat je nog wel hebt.


Pagina 10 van 22 pagina's met reacties
[1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden geÔndexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patiŽnt zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties