Lotgenotencontact

Het lotgenotenforum van Trombose.nl is een forum waar lotgenoten elkaar steunen, informeren en helpen. Gun elkaar daarbij de ruimte en wees vriendelijk voor elkaar.

Trombose.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties op dit lotgenotenforum noch voor de inhoud van andere websites die hier genoemd worden. Klik hier voor ons moderatorbeleid.

LET OP: Deze website is geen vervanging van een officieel medisch consult. Als u klachten heeft, adviseren wij u ten sterkste om met uw eigen behandelend arts of huisarts contact op te nemen. U kunt uw medische vragen natuurlijk ook stellen in de rubriek 'Vragen'. U krijgt dan antwoord van onze medisch specialist.

(advertentie)

Angelique

Geschreven op: Maandag 28 Juni 2004 om 12:48
Ongepast of beledigend?

Vorige week is er oogtrombose vastgesteld aan een oog. Mijn klachten zijn pijn aan het oog en slecht zicht. Zijn de klachten van blijvende aard of zijn er ook mensen bij wie de klachten verminderd of verdwenen zijn. Wat zijn de ervaringen van mensen met oogtrombose, graag reacties!!!!  

Reacties op dit bericht:

Pagina 11 van 22 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [11 12 13 14 15 16 17 18 19 20Volgende 10 pagina's : Laatste

Geschreven door: Heleen op Maandag 15 Februari 2010 om 00:24 Ongepaste reactie?

Hallo Chris,

Beankt voor je reactie. Heb je verder nog iets laten doen aan je trombose, b.v. laseren, of injecties, of heb je gewoon afgewacht wat er ging gebeuren?
Ik ben zelf ook bang voor een 2e trombose, omdat het zicht in mijn andere oog waziger lijkt te worden van verderaf. Dichtbij nog geen probleem met dat oog.
Ik moet over 6 weken terug naar de oogarts, maar vraag me af of ik er niet beter eerder naar kan laten kijken.
He hebt gelijk dat een ongeneeslijke ziekte erger is, maar voor mij is het nar 5 weken nog erg moeilijk om het een plekje te geven.
Voel me nog erg onzeker, en het houdt me de hele dag bezig. Mijn grote hobby is lezen, maar dat gaat nu een stuk moeilijker, want is vermoeiend, dus een dikke pil uitlezen zit er niet meer in.

Ook nog een vraag aan Sonja, als je dit leest.
Jij had het al vanaf oktober, zit er helemaal geen verbetering in? En heb je er behandelingen voor ondergaan?


Geschreven door: gera op Dinsdag 16 Februari 2010 om 19:55 Ongepaste reactie?

Sinds gisteren weet ik dat ik een oogtrombose aan mijn linkeroog heb. Omdat mijn rechteroog dominant was heeft het het zien overgenomen, waardoor ik alleen maar steeds dacht dat mijn bril smerig of beslagen was, links. Omdat ik dacht dat het eens tijd werd voor een nieuwe bril (ik had wel het idee dat ik wat minder was gaan zien) kwam ik bij de opticien die (samen met mij) een ernstige verstoring in de visus van het linkeroog constateerde. Dus: naar de huisarts, die mij doorverwees naar de oogarts, die een trombose in mijn linkeroog constateerde. Weer naar de huisarts, voor verdere medicatie (bloedverdunner) en bloedonderzoek. Mijn rechteroog is dusdanig dominant dat ik niet het gevoel heb dat ik iets mis in het zien (links zie ik alleen maar wazig met allerlei vervormingen). De oogarts had wel het idee dat het rechteroog niet helemaal goed was, maar over 4 weken moet ik weer naar hem toe voor controle van het linkeroog. Als het rechteroog eenzelfde beperking zou krijgen als het linkeroog nu heeft, kan ik heel veel dingen niet meer. Maar ik kan dan k nog heel veel dingen wl. En van mijn zoons heeft een ernstige oogafwijking, waardoor hij b.v. nooit heeft mogen bromfiets-, motor- of autorijden. Maar ik denk dan: hij mkt wat van zijn leven, inclusief zijn beperkte visus. Waarom zou k dat dan niet kunnen??? Op dit moment is het nog niet aan de orde, maar ik denk daar wel over na en ik vind een handicap in het zien heel erg, maar het betekent niet het einde van het leven.


Geschreven door: Daan van Oosten op Donderdag 18 Februari 2010 om 18:35 Ongepaste reactie?

Op 20 januari heb ik een oogtrombose aan mijn rechteroog gehad. Ik ben er meteen mee naar de huisarts gegaan, die me meteen doorstuurde naar de oogarts in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Die constateerde een infarct van de oogzenuw. Hij gaf meteen aan dat het nooit meer goed zou komen. Hij heeft er foto''s van gemaakt en het aan een jongere collega laten zien. Hij vond het nogal bijzonder. Ik ben meteen doorgestuurd naar de internist, die onderzoeken heeft laten doen waaruit bleek dat mijn bloeddruk en het homocysteine-gehalte in mijn bloed veel te hoog waren. Daar heb ik medicijnen voor gekregen, en ook bloedverdunners. De bloeddruk gaat maar moelzaam naar beneden. Ik mag 2 maanden wegblijven bij de internist. Vandaag ben ik voor de eerste keer teruggeweest bij de oogarts. Die deed weer erg dramatisch. Hij gaf aan dat hij in 25 jaar nog nooit had meegemaakt dat een zo jong iemand (44 jaar) iets dergelijks overkwam. Ook wees hij op de mogelijkheid van herhaling, en gaf aan dat het net zo goed een hartinfarct of een herseninfarct had kunnen zijn. Hij zal het wel niet vervelend bedoelen, maar zo ervaar ik het wel.


Geschreven door: Chris op Donderdag 18 Februari 2010 om 21:28 Ongepaste reactie?

hallo Heleen, ik begrijp dat je het moeilijk hebt en ik heb dat ook gehad zeker omdat mijn hobby( motorrijden en racen) in gevaar kwam.
Ik rij en race nog steeds omdat het een deel van mijn leven is en dat laat ik me niet afnemen.
Ik moet zeggen dat lezen bij mij zonder problemen gaat maar dat komt bij jou ook wel terug als je andere oog er aan gewend is, het duurt echter wel even.
Dit is denk ik ook de reden waarom je ervaart dat het andere oog wazig lijkt, op den duur gaat je het getroffen oog negeren tenminste zo voel ik het.
Ik ben redelijk snel gelaserd na de trombose op aanraden van de oogarts omdat er eventueel bloedvaten kunnen uitzetten/en of afsterven en pijn aan het oog kunnen opleveren en ik slik hogebloeddrukpillen.
Daarna is er behalve halfjaarlijkse controles niets meer gebeurd.
Ik heb voorgestelde injecties afgewezen omdat ik uiteindelijk met het overgebleven zicht wel tevreden ben en bang ben dat verder behandeling verkeerd uit kan pakken voor het getroffen oog, er worden namelijk geen garanties gegeven over verbetering.
Succes en blijf positief het is nou eenmaal zo en je verandert er niks mee door erover te piekeren
gr chris


Geschreven door: Heleen op Zaterdag 20 Februari 2010 om 13:30 Ongepaste reactie?

Hallo Chris (en Daan)

Bedankt voor je reactie. Nog een vraag; dat laseren, is dat uit voorzorg gedaan of is er afgewacht of er daadwerkelijk iets met de bloedvaatjes gebeurde?
En had je een CRVO of een BRVO = gedeeltelijke afsluiting. Ik ben terug geweest naar de oogarts en in mijn goede oog is ook wat glasvochtvertroebeling aangetroffen. Ik zie ''s morgens net uit bed het minste, althans dat idee heb ik, zijn er meer die daar last van hebben? Net of je ogen dan nog moeten wennen aan de nieuwe situatie.
En Daan: misschien een tip over de bloeddruk; ik zelf gebruik nu natuurlijke middelen b.v. vitamine C, kiwi''s, wat pure chocolade, Q 10 capsules, gedroogde abrikozen. En nog geen medicatie, omdat ik daar eerder veel problemen mee heb gehad. Met die medicatie was mijn bloeddruk voorheen amper gezakt. Met de natuurlijke middelen was het opeens goed, het is 2 uur lang opgemeten in het ziekenhuis. Gemiddeld 125-80. Daar stond ik echt versteld van. Heb nu zelf wel in het ziekenhuis zo''n zelfde meter aangeschaft.
Om het toch goed in de gaten te houden.
Vervelende houding van de oogarts, de mijne is erg kortaf en vertelt niet veel. Heb vorige week een vervanger gehad, die vertelde me wel veel meer.
Maar ik heb zelf ook veel opgezocht op de site oogartsen.nl, daar kun je veel informatie vinden.


Geschreven door: chris op Zondag 21 Februari 2010 om 16:33 Ongepaste reactie?

Hallo Heleen het laseren is uit voorzorg gedaan en als een oogarts zegt dat dat gebeuren moet om complicaties te voorkomen ,dan doe je dat omdat hij degene is die er verstand van heeft.
Het ging om een aderafsluiting en geen slagader dus ik neem aan dat dat een gedeeltelijke afsluiting is.
Ik heb zeker in het begin mijn twijfels gehad over noodzaak en wat wordt ik beter van het laseren,maar je moet iets.
Ik heb ook een uitgebreid onderzoek bij een internist gehad maar die kon alleen maar vaststellen dat ik absoluut niet in de risicogroep zat en heeft derhalve niets kunnen vinden, maar ja ik kreeg het wel!!!
Ik weet niet hoe oud je bent maar ik was (3 jaar geleden ) 59.
In mijn andere oog is wel en afwijking geconstateerd maar heel iets anders dan dit en ik wordt elk jaar gecontroleerd
gr Chris


Geschreven door: Daan van Oosten op Dinsdag 23 Februari 2010 om 15:31 Ongepaste reactie?

Ik geloof dat er bij mij sprake is van een bijzondere situatie. Bij mij zijn er geen bloedvaten kapot, en ook is er geen stolsel zichtbaar. De zenuw en het netvlies zijn echter wel beschadigd (en mijn zicht is ook niet zoals het hoort).

Er valt bij mij dus niets te laseren, ik mag een half jaar wegblijven bij de oogarts. Ik moet het goede oog wel goed in de gaten houden.


Geschreven door: Heleen op Maandag 8 Maart 2010 om 12:23 Ongepaste reactie?

Ik ben vorige week weer teruggegaan naar de oogarts omdat ik voortdurend lichtflitsen zie. En ook met mijn andere oog zie ik steeds waziger, er komt regelmatig een waas voor. Volgens haar was er niks mis, het netvlies zat stevig vast, maar zij geloofde niet dat ik die flitsen steeds zie, overdag merk ik het, in het donker wel 4 per minuut.
Ik las het verhaal van Areke, dus het staat me toch niet aan. Ik merk dat mijn brillen op verschillende sterktes ook soms niet meer helpen. Heb vaak het gevoel dat ik niet "prettig"zie, ook al zie ik alles.
Soms net of je je ogen bij zou willen stellen, als een scherm dat te licht of te donker staat.
Herkent iemand dit? Ik voel me ook erg onrustig, maar ben 52 dus misschien ook al in de overgang.
Als je een sec. opinion wil, b.v. bij het oogiekenhuis in Rotterdam, moet ik dan eerst de gegevens opvragen bij de arts in het streekziekenhuis waar ik onder behandeling ben?


Geschreven door: Heleen op Maandag 5 April 2010 om 13:20 Ongepaste reactie?

Hoi,
Is er niemand meer die reageert op berichten?
Hoe is het met de anderen die eerder een oogtrombose hadden, is er nog verbetering opgetreden?
Hoe zijn jullie er psychisch onder?
groetjes
Heleen


Geschreven door: Daan van Oosten op Donderdag 8 April 2010 om 19:31 Ongepaste reactie?

Bij mij is er geen duidelijke verbetering, het verschilt pr situatie. Zo kan ik met het slechte oog in een gelijkmatig verlichte omgeving veel meer zien dan in een ongelijkmatig verlichte ruimte. Ook merk ik er wanneer ik gericht ergens naar kijk minder van dan als ik buiten loop en wellekeurig om me heen kijk.

Psychisch heb ik er geen problemen meer mee. Ook laat ik er niets om.


Pagina 11 van 22 pagina's met reacties
Eerste : Vorige 10 pagina's [11 12 13 14 15 16 17 18 19 20Volgende 10 pagina's : Laatste

Reageer nu op dit bericht:

Let op! Alle vragen en antwoorden worden gendexeerd door diverse zoekmachines. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens via internet gevonden kunnen worden, dan moet u deze zeker niet in uw vraag verwerken.

Als u medische informatie aanhaalt die niet uit uw persoonlijke omgeving komt, dan is een bronvermelding gewenst. Uiteraard is het de bedoeling dat de medische informatie die u noemt naar uw beste weten de juiste is. Het is niet de bedoeling dat u reclame maakt op dit forum.

Lees voordat u reageert ook onze huisregels.

Disclaimer over bijwerkingen: U kunt als patint zelf uw bijwerking melden bij het Lareb. Het Lareb verzamelt alle bijwerkingen van geneesmiddelen en vaccins in een databank. Door het melden van een bijwerking draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins. Melden gaat eenvoudig via het online meldformulier.

Typ uw naam en uw bericht in en druk daarna op 'Voeg bericht toe'.

Uw naam: 
   
Uw bericht: 


(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties