Vaststelling trombose

U bevindt zich hier: Trombose Ľ Vaststelling trombose

Het vaststellen van trombose

De klassieke verschijnselen van een trombosebeen bestaan uit roodheid, zwelling, pijn en verhoogde temperatuur van het been. PatiŽnten die een of meer van deze verschijnselen hebben blijken maar in ťťn op de drie gevallen daadwerkelijk een diep veneuze trombose te hebben. Andere diagnoses die het beeld van een trombosebeen kunnen imiteren zijn zweepslag, bloeduitstorting, belroos of gewrichtsontsteking. Daarom moet er altijd nader onderzoek plaats vinden. Een trombosebeen kan zeer betrouwbaar vastgesteld worden met behulp van echografie.

Ook bij patiŽnten die de klassieke verschijnselen van een longembolie hebben blijkt de diagnose maar bij 1 op de 3 patiŽnten aanwezig te zijn. Betrouwbare onderzoeken om een longembolie aan te tonen zijn ventilatie-perfusie scintigrafie, spiraal CT-scan en pulmonalis-angiografie.

Bij de vaststelling van Trombose kan de snelheid waarmee het bloed stolt worden bepaald aan de hand van een INR (International Normalized Ratio). Lees hier meer over een INR -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Trombose Ľ Vaststelling trombose
(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties