Trombosebeen

U bevindt zich hier: Trombose Ľ Trombosebeen

Trombosebeen

Er is sprake van een trombosebeen, als een bloedstolsel een ader in het been afsluit en het bloed daardoor niet meer weg kan. Dit merkt men vaak door pijn in het been. Dit begint meestal in de kuit, maar kan ook boven de knie plaatsvinden. Lopen kost dan moeite. Daarnaast vindt zwelling van het been plaats waarbij de huid strak kan trekken en het been rood-paars kan kleuren.

Als men de trombose in de benen niet goed behandelt, kunnen de kleppen in de aders blijvend beschadigd worden en ontstaat een chronische aandoening met de naam post-trombotisch syndroom. In de volksmond heet dit een trombosebeen. Het is een aandoening waarbij men levenslang gezwollen benen heeft die vermoeid aanvoelen en in een aantal gevallen zelfs open wonden kunnen veroorzaken, die moeilijk te behandelen zijn.

Er zijn echter ook nog andere aandoeningen die deze klachten kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld een zweepslag of wondroos. Daarom moet er bij een verdenking op een trombosebeen altijd nader onderzoek gebeuren.

-->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Trombose Ľ Trombosebeen
(advertenties)
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Trombose.nl toe aan je favorieten! Favorieten
Advertenties